Ardahan'da iki deprem

Güncelleme Tarihi:

Ardahanda iki deprem
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2011 11:32

GÜRCİSTAN’da, Türkiye sınırına yakın bölgede meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğündeki deprem, Ardahan, Artvin ve Kars’ta korkuya neden oldu. İlk belirlemelere göre Türkiye sınırları içinde hasara neden olmayan ilk depremin ardından aynı bölgede 3.4 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi.

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, ilk deprem bugün saat 11.17’de oldu. Merkez üssü olarak önce Ardahan’ın Posof İlçesi olarak açıklanan daha sonra Gürcistan gösterilen yerin 8.1 kilometre derinliğindeki bu depremin büyüklüğü 5.3 olarak ölçüldü. Merkez üssü Gürcistan olarak açıklanan depremin artçısı ise saat 11.24’te yerin 9.5 kilometre derinliğinde ve 3.4 büyüklüğünde meydana geldi.

Özellikle birincisi olmak üzere iki deprem de Ardahan ve ilçelerinin yanı sıra Artvin ve Kars"ta da hissedildi. Sarsıntılar bu bölgelerde paniğe neden olurken, birçok kişi sokaklara çıktı.

Yapılan ilk incelemelere göre depremler, Türkiye sınırları içinde herhangi bir hasara yol açmadı. Ancak Gürcistan sınırına yakın olan Ardahan’ın Posof İlçesi ve köylerinde hasar olabileceği ihtimaline karşı yetkililerin araştırmaları sürüyor. Sınırdaki Binbaşı Eminbey Köyü Muhtarı Fehmi Ergün, depremin köyde hissedildiğini ama hasar ya da can kaybına yol açmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

ARTÇILARI SÜRÜYOR

Gürcistan’ın Türkiye sınırı yakınında meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından 11.24 ve 12.02’de 3.4, 11.51’de ise 4.2 büyüklüklerinde artçı sarsıntılar meydana geldi.

Öte yandan, AK Partililer tarafından Posof Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda yapılan toplantıda Ardahan Milletvekili Safet Kaya konuşurken deprem hissedildi. Kısa bir tedirginlik yaşandı ancak deprem nedeniyle hiç kimse toplantıyı terk etmedi. AK Parti İl Başkanı Yunus Baydar, ’Kimse paniğe kapılmadı. Doğal bir olay olarak algıladılar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!