Ardahan-Şavşat ve Ardahan-Posof yolları kapalı

Güncelleme Tarihi:

Ardahan-Şavşat ve Ardahan-Posof yolları kapalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2006 10:48

Kar yağışı ve soğuk hava yurt genelinde etkisini sürdürüyor. Ardahan-Posof ve Ardahan-Şavşat karayolları, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Düzce ve Kayseri'de ise 107 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

Karayolları 126. Şube Şefi Ümit Yıldırım, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, dün başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle Ardahan-Posof ve Ardahan-Şavşat karayollarının ulaşıma kapandığını belirtti.
Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle karla mücadele çalışmalarına başlayamadıklarını kaydeden Yıldırım, “Tipi ve yağış durduktan sonra iki karayolunu da ulaşıma açmak için çalışma başlatacağız” dedi.

DÜZCE'DE 71 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Düzce'de dün geceden itibaren yeniden yoğunlaşan kar yağışı nedeniyle, Yığılca ve Akçakoca ilçelerinde 71 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy Hizmetleri Müdürlüğü, kapalı köy yollarının açma çalışmalarının 4 ekiple sürdürüldüğünü bildirdi. Düzce Akçakoca ve Düzce Yığılca karayolunda ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Düzce Akçakoca karayolunun Dadalı, Tepeköy ve şifalı su geçişlerinde kar yağışı ve tipi nedeniyle zaman zaman ulaşım kesintiye uğrarken bu bölgelerde zincirsiz araç geçişlerine izin verilmiyor. Akçakoca Kent merkezinde devam eden kar yağışı nedeniyle bazı caddelerde ulaşım zorluğu yaşanıyor. Yetkililer, vatandaşları zorunlu olmadıkça özel otomobilleriyle trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Bu arada Akçakoca'da ilköğretim ve liselerde bir gün süreyle eğitime ara verdi. Öte yandan Zonguldak'ın Alaplı İlçesi ile Düzce'nin Akçakoca İlçesi'ni bağlayan karayolunda meydana gelen heyelan nedeniyle tek şeritten ulaşım sağlanan yol açıldı.

KAYSERİ'DE 36 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Kayseri'nin Sarız İlçesi'ne bağlı 22 köy yolu, Yahyalı İlçesi'ne bağlı 13 köy yolu ve Bünyan İlçesi'ne bağlı 1 köy yolu ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapanan köy yollarında kar temizleme çalışmalarına başlandı.

Pınarbaşı-Şarkışla karayolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Karayolları ekiplerinin kar temizleme çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Erciyes Kayak Merkezi'nde ise kar kalınlığı son yağıştan sonra 1 metre 30 santimetreye yükseldi. Kayseri-Erciyes karayolunun açık olduğu ancak zincir takmayan araçların Hisarcık beldesinden sonra yola çıkmalarına izin verilmediği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!