ARD, PKK’nın çirkin yüzünü nihayet gördü

Güncelleme Tarihi:

ARD, PKK’nın çirkin yüzünü nihayet gördü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2007 00:00

Almanya’nın ARD televizyon kanalının en çok izlenen özel haber programı ’Monitor’, terör örgütü PKK’nın Türk ordusuna karşı savaşmak için Almanya’dan gencecik insanları nasıl Kuzey Irak’a götürdüğünü anlatan ilginç bir program yayınladı.

Örgütün Kuzey Irak’taki kamplarında çekilen görüntülerde, Almanya’dan giden gençlerin nasıl terör eğitimi aldıkları ekrana getirildi. Programda, PKK’nın, Almanya’da yaşayan Kürt kökenli gençleri Kuzey Irak’a götürmek için açıkça çalışma yaptığı, polis ve istihbaratın ise olaylara seyirci kaldığı belirtildi. "Almanya’da PKK yasağı sadece kağıt üzerinde" gerçeğinin altını çizen programda, PKK militanlarının sanıldığı gibi romantik özgürlük savaşçıları olmadığı da vurgulandı.

Programda, PKK’nın gençleri Kuzey Irak’a götürmeden önce hazırlık kursundan geçirdiği Belçika ve Hollanda’daki kampları da gösterildi. PKK verilerine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri ile çatışmalarda, Almanya’dan gelip örgüte katılan 2 bin gencin öldüğü, ancak bu rakamın çok daha yüksek olduğu da iddia edildi.

PKK’nın Roj TV kanalına para karşılığı program hazırladığı, PKK’daki maddi imkanların hiçbir örgütte bulunmadığı kaydedildi. ARD, Roj TV’nin, Türk askerlerinin öldürüldüğü haberini zafer havası içinde veren görüntülerine de yer verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!