Araplardan cesur

Güncelleme Tarihi:

Araplardan cesur
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2009 00:00

Washington Times Gazetesi, Başbakan Erdoğan’ın ABD gezisini değerlendirdi ve bir Arap diplomata dayanarak, “Araplardan cesur” diye yazdı. Middle East Times editörü Claude Salhani imzalı ve “Türkiye’nin tavır değişikliğinin anlamı” yazısında şu ifadeler kullanıldı:

Başbakan Erdoğan, Washington’da, aralarında İsrailli diplomatlar ve İsrail destekçilerinin de bulunduğu bir gruba hitabında, Gazze savaşı konusunda Tel Aviv hükümetini eleştirmesini savundu. Erdoğan, İsrail nükleer silah sahibiyken, İran’ın nükleer programının eleştirilmesi konusunda da, “Bu durumda açık bir çifte standart var” dedi.

Bölgede güç merkezi

Türkiye’nin dış politikasının merkezini ağır ağır Arap ve Müslüman Doğu’ya kaydırması, özellikle de Ankara’nın AB üyeliğini reddeden Avrupalılar için sürpriz olmamalıdır. Türkiye, Batı’da olduğunun aksine en azından bu bölgede bir güç merkezi olarak görülüyor.

Başbakan Erdoğan’ın bu tür konuşmaları hem içeride, hem de Arap / Müslüman aleminde kendisine puan kazandıracak. İsrail’in eylemlerine karşı Türk Başbakan’ın söylemi İsrailli diplomatları kızdırsa da, bir Arap diplomat, “Erdoğan cesur konuşmasında Arap liderlerin söylemeye cesaret edemeyeceği şeyleri söyledi” dedi.

Şam’a gidiyor

Erdoğan, 22-23 Aralık’ta Suriye’ye resmi ziyarette bulunacak. Başbakan Erdoğan, Şam’da düzenlenecek Türkiye-Suriye Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği (YDSK) Başbakanlar Birinci Toplantısı’na katılacak. 23 Aralık’ta ise katılacağı toplantıda bir dizi anlaşma, protokol ve mutabakat muhtırası imzalanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!