Arap turist sayısında yüzde 15 artış

Güncelleme Tarihi:

Arap turist sayısında yüzde 15 artış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2007 10:27

Türkiye'nin komşu ülkeler ile ilişkilerini geliştirmeye yönelik attığı adımların meyvesini verdiği, ülkeye gelen Arap turist sayısında yüzde 15'lik artış yaşandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Erdem, Arap turistlerin Türkiye'ye olan ilgilerinin her geçen gün artığını söyledi.
Türkiye'nin komşu ülkelerle olan ilişkilerinin iyileşmesi ve dış politikada özellikle komşularıyla yürüttüğü ticari ilişkileri geliştirmesi sayesinde bu ülkelerden gelen turist sayılarında önemli artışlar yaşandığını belirten Erdem, bu durumun başta turizmciler olmak üzere birçok sektörü sevindirdiğini kaydetti.
Erdem, Kuveyt, İran, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan başta olmak üzere Yunanistan ve Bulgaristan'dan çok sayıda turistin, Türkiye'ye gelmeye başladığını bildirdi.

Türkiye'ye 2007 yılında gelen Arap turist sayısında yüzde 15'lik bir artış olduğuna işaret eden Erdem, şöyle konuştu:
“Türkiye'nin komşu ülkeler ile ilişkilerini geliştirmeye yönelik attığı adımlar meyvesini veriyor. Hükümet, komşu ülkelerle olan ticaret hacmini artırmak için büyük çaba gösteriyor. Bugüne kadar birçok sorun yaşadığımız komşularımızla artık dostane ilişkiler kurmaya başladık. Turizmciler de bu durumu sevinçle izliyorlar. Bakın son zamanlarda Suriye'den çok sayıda turist ağırlamaya başladık. Ülkemize son bir yıl içinde yaklaşık olarak 250-300 Suriyeli geldi. Bu, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesinin, iyileştirilmesinin bir sonucudur. Yunanistan için de aynı şey söz konusu. Körfez Konseyi İş Birliği ülkeleriyle çok sağlam hukuki anlaşmalar ve sözleşmeler yapıldı. 1 milyona yakın İranlı tatil için bu yıl ülkemizi tercih etti. Bu rakamlar, doğru politikalar izlendiği sürece artmaya devam edecek. Türkiye, eşi ve benzeri bulunmayan, dünyanın incisi bir ülke. Biz yeter ki bu inciyi işlemeyi bilelim. Bunu başardığımız zaman Türkiye, dünyanın en zengin ülkesi olur.”

Haberin Devamı

Erdem, turizm alanında birkaç yıl öncesine kadar yanlış bir tanıtım politikası izlendiğini ve bu nedenle çok zaman kaybedildiğini dile getirerek, “Bugüne kadar tanıtımda bütüncül bir yaklaşım seçildi. Türkiye bir bütün olarak tanıtıldı, ancak bu yanlıştan dönülmeye başlandı. Kesinlikle bölgesel tanıtım ön plana çıkmalı. Türkiye'nin her bir köşesi ayrı mir marka haline getirilmeli. Her yerin tanıtımına ayrı ayrı önem verilmeli. Böylece, çok daha fazla sayıda turisti ülkemize çekebiliriz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!