Arap bakanlar: Danimarka gazetesi cezalandırılmalı

Güncelleme Tarihi:

Arap bakanlar: Danimarka gazetesi cezalandırılmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2006 16:52

Arap ülkeleri içişleri bakanları, Danimarka'nın muhafazakar gazetesi Jyllands-Posten'de 12 serilik Hz. Muhammed karikatürlerini çizen karikatüristlerin “ciddi biçimde cezalandırılmalarını” istedi.

Arap içişleri bakanlarının Tunus'ta yapılan 23. terör ve organize suçlarla mücadele konulu olağan toplantısının ardından yayımlanan sonuç bildirisinde, “Arap İçişleri Bakanları Konseyi'nin Danimarka basınında yayımlanan İslam'a ve Hz. Muhammed'e yönelik hakaretleri kınadığı ve Danimarka hükümetinin bu hakaretleri edenlerin ciddi biçimde cezalandırmasını istediği” belirtildi. Bakanların ayrıca, bu tür hakaretlerin yeniden tekrarlanmamasını istediği kaydedildi.

Bildiride, 10 Ocak'ta benzer karikatürler yayımlayan Norveç gazetesi Magazinet'e değinilmedi. Danimarka'da yayımlanan Jyllands-Posten gazetesinin, 30 Eylül 2005'te “ifade özgürlüğü” adına yayımladığı 12 serilik Hz. Muhammed karikatürlerine, Norveç gazetesi Magazinet de 10 Ocak'ta yer vermiş, karikatürlerin yayımlanması, İslam dünyasının tepkisini çekmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!