Aranan istikrardır

Güncelleme Tarihi:

Aranan istikrardır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

‘‘Demirel insin, aday olsun’’ önerisiyle ilgili soruyu Bakü'de cevaplayan Cumhurbaşkanı Demirel, ‘‘Vatandaş istikrar arıyor’’ dedi. Demirel, Türkiye istikrar aramaya devam etiği sürece bu tür tartışmaların kaçınılmaz olduğunu, ancak kendisinin Cumhurbaşkanlığı görevini severek yaptığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, DTP lideri Hüsamettin Cindoruk'un ortaya attığı, ‘Demirel’in cumhurbaşkanlığından ayrılıp, aktif politikaya dönüp başkan adayı olması' yönündeki çağrısını,‘‘Vatandaş istikrar arıyor’’ diye cevapladı.

Demirel, Bakü'de gazetecilerin sorusunu yanıtlarken ‘‘Ben bu çeşit tartışmaların dışındayım’’ dedi. Demirel, şöyle devam etti:

‘‘Bir çok kereler söyledim; benim iki seneye yakın görev sürem daha var. Ben bu süreyi yüz akıyla tamamlamaya çalışıyorum. Yaptığım işi çok önemsiyorum ve severek yapıyorum. Biliyorum ki ülkeme de çok yararlı bir hizmettir bu. Yani ülkenin aradığı bir hizmettir. Cumhurbaşkanlığı önemli bir hizmettir. Ben de bunun idraki içinde bu hizmeti yapmaya çalışıyorum.’’

BAŞKANLIK TARTIŞMASI

Demirel, bu tür tartışmalar yapılıyorsa bunun altında başka bazı şeyler aramak gerektiğini vurguladı. Demirel, ‘‘Türkiye istikrar aramaya devam ettiği sürece bu çeşit tartışmalar kaçınılmazdır. Türkiye ne yapıyor? Seçim kararı veriyor, sonra seçim yapalım mı, yapmayalım mı tereddütüne düşüyor, ‘Niye düşüyor?' Çünkü, acaba seçim Türkiye'nin istikrar sorunun halleder mi, etmez mi? gibi bir takım şüphelere gidiliyor. Türkiye'de halkın kafasındaki; yani nasıl olacak bu işin sonu gibi sorular bir cevaba kavuşmadıkça, siyasi istikrar konusunda, bu çeşit tartışmalar yapılmaya devam edecektir’’ dedi.

Başkanlık tartışmasını ilk kendisinin ortaya attığı sorusunu ‘‘Onları ayak üstü tartışmam’’ diyerek yanıtsız bırakan Demirel, seçimlerin ertelenmesi konusundaki gerekçelere şu yanıtı verdi:

‘‘Katılmak, katılmamak apayrı mesele. Türk vatandaşı ne düşünüyor ona bakın. Yani ben her zaman bir fikre katılırım, katılmam. Beni bir fikre katılıp katılmamam önemli değil. Zamanı gelince kendi düşüncemi bir işe yararsa söylerim. Türk vatandaşı ne düşünüyor. Ne istifamlar var, bu istifam kafanın içinen nasıl çıkarılacak. Bütün bunların içinde Türkiye'deki parçalı siyaset yatar ve bu siyaset parçalı olduğu için Türk vatandaşı zihninde istikrar aramaya devam ediyor. İstikrar aradıkça bu tartışmalar devam ediyor.’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!