Aramadım görüştük

Güncelleme Tarihi:

Aramadım görüştük
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2014 01:19

BÜYÜK Rüşvet Operasyonu’nda tutuklanan oğlu Barış Güler ile yaptığı iddia edilen telefon konuşması basına yansıyan eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, “17 Aralık’ta ne oğlum beni aradı ne de ben oğlumu” açıklamasını yaptı. Güler, tapelere yansıyan görüşmenin aynı gün avukatın telefonundan yapıldığını belirterek, AK Parti’nin grup toplantısında şunları söyledi:

Haberin Devamı

EKLEME ÇIKARMA

17 Aralık’ta İstanbul’da başlatılan ve hakkında gizlilik ve kısıtlılık kararı bulunan bir soruşturma dosyasındaki konuşma tapeleri, hukuka uygun olarak elde edilmiş delil niteliğinde olup olmadığına bakılmaksızın birilerince sürekli şekilde sızdırılmaktadır. Üstelik konuşmanın bazı bölümlerinin cımbızlanmış, konuşmanın önü ve arkasına bakılmaksızın, hatta eklemeler de yapılıp, tamamen farklı anlam ve algılar yaratılmaya çalışılmıştır.

TELEFONUM DEĞİL

Oğlumla yaptığım 17 Aralık tarihli görüşme yansıtıldı. 17 Aralık günü, ne ben oğlumu aradım ne de oğlum beni aradı. Aynı gün İçişleri Bakanlığı adına kayıtlı özel kalem ve danışmanlık tarafından kullanılan telefondan, arama yapılan evde hazır bulunan oğlumun müdafisi aranmıştır. Yetkililerin izniyle ve bu telefonlardan oğlumla görüştüm. Bu telefonlar nasıl dinlendi? Soruşturma kapsamında hangi telefonların mahkeme kararıyla dinlendiğine dair liste, müdafilerin talebi üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca resmi yazı ile bildirildi. Bu listede belirttiğim telefonların dinlenmesi ve kayda alınmasına ait kararlar yok.

Haberin Devamı

BENİ VE BAŞSAVCI’YI DİNLEMİŞLER

Daha ilginç olanı, 17 Aralık’ta ben, bakan olarak kullandığım resmi telefondan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Turan Çolakkadı’yı kendi kullandığı cep telefonundan aradım. Yıllarca birlikte çalıştığımız Başsavcı’dan sadece soruşturmanın konusunu sordum. Bu konuşma da internete düştü. Demek ki ya İçişleri Bakanı olarak benim ya da Başsavcı Çolakkadı’nın veya her ikimizin telefonları dinlenmiş ve kayda alınmış. Bu illegal dinlemedir ve de suçtur.

BAKMADAN GEÇME!