Aram Tigran'ın mezarına Diyarbakır toprağı gitti

Güncelleme Tarihi:

Aram Tigranın mezarına Diyarbakır toprağı gitti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2009 14:22

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Yunanistan’da yaşamını yitiren ve vasiyet ettiği Diyarbakır’da toprağa verilmesine Türk vatandaşı olmadığı gerekçesiyle izin verilmeyen Aram Tigran’ın Brüksel’deki mezarına Diyarbakır’dan toprak götürdü.

Haberin Devamı

Yunanistan’da yaşamını yitiren Ermeni asılı sanatçı Aram Tigran, Diyarbakır’da toprağa verilmeyi vasiyet etti. Ancak Türk vatandaşı olmayan Tigran’ın Diyarbakır’da gömülmesine izin çıkmayınca, ailesi de Belçika’nın başkenti Brüksel’te toprağa vermeyi kararlaştırdı. Tigran için Diyarbakır’da hazırlanan ancak boş kalan mezarından toprak alan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bugün Brüksel’e gitti. Baydemir, Brüksel'de yarın toprağa verilecek olan Aram Tigran’ın mezarına götürdüğü Diyarbakır toprağını dökecek.

Osman Baydemir, Aran Tigran için Diyarbakır'da hazınlanan mezar başında dün tören yapmıştı. Baydemir, bu törende yaptığı konuşmada, Tigran’ın vasiyetinin yerine getirilememesini eleştirip, Diyarbakır’a gelemiyor ama Brüksel’e gidiyor. Orada defnedilecek. Kendisi toprağına kavuşamadı izin vermediler. Ama müsadenizle biz sizin adınıza bu kabirde sembolik de olsa özlem duyduğu vasiyetini ettiği, toprağı kabrine götüreceğiz” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!