Araklı'da okul, cami ve 1 ev toprak altında kaldı

Güncelleme Tarihi:

Araklıda okul, cami ve 1 ev toprak altında kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2006 16:45

TRABZON’un Araklı İlçesi Taşönü Köyü’nde meydana gelen toprak kayması nedeniyle kullanılmayan bir okul ve bir cami ile bir ev toprak altında kaldı.

Bugün saat 11.00 sıralarında meydana gelen heyelan sonrasında Taşönü İlköğretim Okulu ve Taşönü Camisi’nin yanı sıra bir ev toprak altında kaldı. Çevredeki 4 evde de hasar oluştu. Toprak kayması tehdidinin uzun süre önce ortaya çıkması sonrasında okul binasının ve caminin boşaltılarak kullanılmaması olası büyük bir faciayı da önledi. Köy sakinleri, Taşönü Köyü’nde Trabzon Aşkale Çimento Fabrikası için malzeme alımı yapılırken dinamit kullanılmasının toprak kaymasının nedenlerinden biri olduğunu ileri sürdü. Bölgede zarar gören evlerden birinin sahibi olan İbrahim Malkoç, “Evde aylar önce çatlaklar oluşmaya başladı. Kaymakamlığa ve valiliğe yazılar yazdık. Okulu ve camiyi boşalttırdık. Evlerin toprak altında kalacağı belliydi. Köyün hemen altında çimento fabrikası için dinamitlerle hammadde çıkartıyorlar. Bu da heyelana neden oldu” dedi.

Evi toprak altında kalan Hüseyin Yakupçebi ise, “Dün akşam bir yerde iftara davetliydik. Gece de orada kaldık. Şimdi nerde kalacağım, ne yapacağım” diyerek dert yandı.

Okulun ve caminin yanısına evlerin de yıkılıp hasar gördüğü heyelanda can kaybının olmaması büyük şans olarak değerlendirildi. Olay sonrası Taşönü Köyü’ne gelen Trabzon Sivil Savunma ekipleri ve Bayındırlık il Müdürlüğü uzmanları, heyelanda, cami, okul ve bir evin toprak altında kaldığını, bir kaç evin de hasar gördüğünü söylediler ve inceleme başlattılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!