Arafat için geri sayım

Güncelleme Tarihi:

Arafat için geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2018 21:46

HAC vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden hacı adayları Mekke’ye ulaştı. Cebel-i Rahme Dağı’nın bulunduğu Arafat bölgesine gidecek olan hacı adayları Kurban Bayramı’ndan bir gün önce, vakfe duası yapıp hacı olacak.

Haberin Devamı

Arafat’ta hazırlanan çadırlarda topluca sabah namazını kılacak olan hacı adayları için Diyanet İşleri Başkanlığı namazın ardından özel bir irşat (doğru yolu gösterme) programı düzenleyecek. Kur’an okunup, öğle ve ikindi namazlarını  kılacak hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yapacağı duayla vakfeye duracaklar. Türkiye’den de canlı yayınlarla izlenebilecek Vakfe Duası’nın ardından hacılar, Arafat sınırlarının açılmasıyla Müzdelife bölgesine geçip burada akşam ve yatsı namazlarını cem edecek. Hacılar, Müzdelife vakfesinin ardından şeytan taşlamak için Mina’ya yola çıkacak. Şeytan taşlamanın ardından Mescid-i Haram’a giderek tavaf ve Sa’y görevini yapacak olan hacılar tıraş olup, ihramdan çıkacak.

Mekke hastanelerinde yatan hastaların Arafat’a ulaşımı doktorların kontrolünde sağlanacak. Arafat’a çıkamayacak kadar kötü durumda olan hastalar ambulanslarla çıkarılacak. Arafat’ta hastalar için özel üç ayrı sağlık çadırı kurulacak.

Haberin Devamı

Arafat’a intikallerin problemsiz sağlanması için 120 personel hizmet verecek. Gece karanlıkta görülebilecek fosforlu kıyafetler ve ışıklı tabelalar aracılığıyla Arafat çıkışında yönlendirmede bulunacak ekipler, dönüş yolunda da hacılara eşlik edecek. Kutsal topraklardan, son hacı kafilesi 20 Eylül’de yurda dönecek.

Arafat için geri sayım

KUMANYA TÜRKİYE’DEN
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Mekke’de 10 bin metre alan üzerine kurulan yemek fabrikasında 43 bin 332 kişiye yemek çıkıyor. Mutfakta ekmekten puf böreğine, simitten kruvasana çeşitli hamur işleri üretiliyor. Malzemelerin yüzde 80’ini ise Türkiye’den gönderilen yerli ve milli ürünler oluşturuyor. Bu yıl Arafat kumanyasına konulmak için Türkiye’de pişirilip, paketlenmiş, zeytinyağlı yaprak sarma ve taze fasulye getirildi. Çorum’da üretilen lavaşla birlikte zeytin, peynir, elma ve hurmadan oluşan kumanya menüye eklendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!