Arafat dosyası raftan iniyor

Güncelleme Tarihi:

Arafat dosyası raftan iniyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2012 00:00

İsviçre’deki laboratuvar Yaser Arafat’ın eşyalarında ölümcül miktarda radyoaktif polonyum bulunca, eşi Süha, Fransa’nın Nanterre kentinde suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Eşinin ölümünden 8 yıl sonra dosyayı yeniden açan Süha Arafat, Le Figaro gazetesine verdiği söyleşide, eşinin sağlık dosyasından idrar ve kan tahlillerinin kaybolduğunu, tahlillere ilişkin belgelerin dosyadan çıkarıldığını dile getirdi. “Neden suç duyurusunda bulunmak için 8 yıl beklediniz” sorusuna ise Arafat şu yanıtı verdi: “Öncelikle kızım Zahwa şimdi 17 yaşında ve babasının neden öldüğünü bilmek istiyor. Yasalar da bize 10 yıl süre veriyordu. Yani hukuken de zamanımız vardı. Son olarak da El Cezire, Arafat’ın elbiselerinde yoğun miktarda polonyum bulunduğunu açıkladı. Bu nedenle eşimin ölüm nedenlerini tümüyle ortaya çıkarmak için suç duyurusunda bulundum.”

Süha Arafat, suç duyurusunda bulunurken gazetecilerin ‘Arafat’ı İsrail öldürdü’ iddialarını hatırlatması üzerine “Kimseyi suçlamıyorum, ne bir devlet, ne bir grup, ne bir şahıs. Sadece olayın açığa çıkarılmasını istiyorum” dedi.

 

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!