Araç parkı yüzünden cinayette mezar açıldı

Güncelleme Tarihi:

Araç parkı yüzünden cinayette mezar açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 12:35

BURSA’da 7 ay önce, evinin önüne park ettiği otomobili yüzünden tartıştığı komşuları tarafından dövülerek öldürüldüğü öne sürülen 41 yaşındaki Kadir Şahin’in düşme sonucu mu, yoksa başına aldığı darbeler nedeniyle mi öldüğünün belirlenmesi için, mezarı açılarak cesedi Adli Tıp Kurumu Morguna getirildi. Mezarın açılması sırasında Şahin’in kardeşi Hasan Şahin gözyaşlarını tutamadı.

Merkez Yıldırım İlçesi’nde geçen Nisan ayında meydana gelen olayda, evli ve 2 çocuk babası Kadir Şahin, yeni satın aldığı otomobili evinin önüne park edince buna karşı çıkan ve aracının üzerine, ‘Otomobilini buraya park etme. Senin için iyi olmaz’ yazan 30 yaşındaki Tezcan ve 27 yaşındaki Özcan Kaya kardeşlerle tartışınca dövüldü. Aldığı darbeler sonucu yere düşen Şahin, iddiaya göre Kaya kardeşlerin kafasına tekme, yumruk ve park levhasıyla vurması sonucu komaya girdi ve kaldırıldığı hastanede 126 gün süren yaşam mücadelesinin ardından kurtarılamadı.

‘DÜŞÜP KAFASINI ÇARPTI’ DEDİLER

Olaydan sonra tutuklanan Tezcan Kaya ile tutuksuz yargılanan kardeşi Özcan Kaya hakkında, 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Ölümle biten kavgaya neden olmak’ suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıklar, daha önce çıktıkları duruşmada kavga ettikleri Kadir Şahin’in yere düşüp kafasını çarpması sonucu öldüğünü öne sürdü. Mahkeme heyeti sanıkların bu ifadelerinden sonra, Kadir Şahin’in kesin ölüm nedenin belirlenmesi için otopsi yapılmasına karar verdi. Mahkeme’nin bu kararından sonra Şahin’in mezarı dün açıldı. Alınan ceset otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Cesedin çıkartılması sırasında mezarlığa gelen Kadir Şahin’in babası Halil Şahin'in mezarın başına yaklaşması yakınları tarafından
engellenirken, kardeşi Hasan Şahin ise cesedin çıkartılmasını ağlayarak izledi.

Kadir Şahin’in düşerek mi yoksa kafasına aldığı darbeler sonucu mu öldüğü otopsi sonucu belli olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!