Araç borç sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Araç borç sorgulama işlemi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2015 01:56

Araç borç sorgulama işlemleri artık internet ortamında yapılabiliyor. İnternet üzerinden aracınıza dair ceza ve vergi borçlarınızı sorgulayabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Araç borç sorgulama işlemlerini online üzerinden artık kısa sürede gerçekleştirebiliyorsunuz.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi resmi sitesi olan "intvd.gib.gov.tr" sayfasına giderek, "Motorlu Taşıtlar" bölümünden aşağıdaki işlemleri gerçekleştirebiliyorsunuz;

1- Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme
2- Kredi Kartı İle Ödeme Bilgisi Sorgulama
3- Motorlu Taşıtlar Vergisi Hesaplama
4- Kasko Değerleri

Gündelik hayatın yoğunluğu ve stresi altında bazı ödemeleri takip etmek zor bir hal alabiliyor. Sizlerde aracınızın vergisini ve trafik cezalarının sorgulanması ve de ödenmesi gibi işlemleri internet üzerinden hızlıca gerçekleştirebiliyorsunuz. İnternet üzerinden takip edebilme imkanı sayesinde aracınızın ödenmemiş borçlarını sürekli takip edebileceksiniz. Bu sayede gecikmelerden doğan faizlerden de kurtulmuş olacaksınız.

Haberin Devamı

Araç borç sorgulama işlemleri ile ilgili gerekli bilgileri sisteme girdikten sonra, en son ve en güncel borç bilgilerinizi sistemde anında görebiliyorsunuz.

Araç borç sorgulama işlemi için GİB' in internet sitesinden "Motorlu Taşıtlar" bölümünü seçtiğinizde karşınıza bir sorgulama ekranı gelecektir. Bu ekranda plaka, T.C. Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası gibi bilgiler sorularak borç bilgilerinizi öğrenebileceksiniz.

GİB'in sorgulama işlemlerinde vergiler için ve trafik cezaları için ayrı sorgu ekranları bulunmaktadır. Gerekli yönlendirmeleri takip ederek ve bilgileri girerek aracınızın güncel borç durumu hakkında bilgi edinebileceksiniz.

Araç borç sorgulama işleminden sonra kredi kartı ile ödeme işlemi nasıl gerçekleşir?

Araç borç sorgulama işlemini tamamladıktan sonra aracınıza ait borcunuzun bulunması durumunda da aynı sistemde ödeme de yapabiliyorsunuz. Ödeme online olacağı için sistem sizden kredi kartı bilgilerinizi isteyecektir.

Sizden istenilen bilgiler, evrakla beraber evrak üzerinde yer alan alındı kimliği yani barkod, ödeme yılı, aracınızın plaka numarası ve tahakkuk / belge IMEI Numarası şeklindedir. Bu bilgileri sistemdeki yönlendirmeler sayesinde ilgili bölümlere yazmanız gerekecektir. En alt sırada ise aracınıza ait çıkan borcu ödemek üzere kredi kartı bilgileriniz istenecektir . Bu sayede ödemeniz hızlı bir şekilde gerçekleşmiş olacaktır.

Haberin Devamı

Online işlemlerdeki hızlılık sayesinde hem vergi ve ceza takibini hızlıca gerçekleştirebiliyor hem de cezalarınızı hemen ödeyebiliyorsunuz.

Araç borç sorgulama işlemi nasıl yapılır

 

BAKMADAN GEÇME!