Arabalı vapurda protesto

Güncelleme Tarihi:

Arabalı vapurda protesto
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜRK-İş'e Türkiye Dok Gemi-İş Sendikası'na üye bir grup tersane işçisi, Haliç ve Camialtı tersanelerinin kapatılması ve bazı işçilerin işten çıkartılmasını, arabalı vapurda protesto etti.

Tersane işçileri, Haliç'teki tersanede inşa edilen TDİ Şehirhatları'na ait 'Ord. Prof. Ata Nutku' arabalı vapurunun önünde toplandılar. İşçiler, 'Atatürk, tersaneleri kapatmayı işgal saydı', 'Satılmış Yüksel Yalova', 'Fatih Sultan yaptı, IMF kapattı', 'Tersaneler halkındır, kapatılamaz' yazılı pankartların asıldığı vapur önünde bir süre slogan attılar. Protestocu işçilere konuşan Türkiye Dok Gemi-

İş Sendikası Genel Başkanı Nazım Tur da, 547 yıldır Türk deniz filosuna hizmet veren Haliç ve Camialtı tersanelerinin Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun kararıyla kapatıldığını hatırlattı. Tur, bu kararda, toplam bin 100 işçi, teknisyen ve mühendisin, tazminatlarının ödenerek işten çıkartılmasının öngörüldüğünü belirterek, ‘‘İnsanların işinden, aşından edilmeleri bir tarafa, bunca yıllık deneyimin yok edilmesi hedeflenmiştir. Bu karar yanlıştır’’ dedi. Protesto eylemine katılan Uluslararası Metal İşçileri Federasyonu Gemi Yapımcıları Dairesi Başkanı Len Powell da, federasyon olarak tersane işçilerinin yanında olduklarını ifade ederek, ‘‘Yaklaşık 22 milyon üyesi bulunan federasyon olarak sizi bu haklı davanızda destekliyoruz’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!