Apo'yu kıskandı

Güncelleme Tarihi:

Apoyu kıskandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yasaklı lider Necmettin Erbakan'ın, bebek katili Abdullah Öcalan'a gösterilen ilginin, kendisine gösterilmemesine çok üzüldüğü öğrenildi.

Kapatılan RP'nin yasaklı lideri Necmettin Erbakan'ın, küskün milletvekillerini harekete geçirmesinin ardında, ‘Bölücübaşı Apo’ya yönelik isyanının' önemli rol oynadığı ortaya çıktı. Erbakan'ın, yakın kurmaylarına yaptığı değerlendirmede, bu konudaki isyanını şöyle dile getirdiği kaydedildi:

‘‘Bu ülkede, 40 bin kişinin katiline birinci sınıf adam muamelesi yapılırken, benim gibi yıllarını siyasete vermiş, başbakanlık yapmış birine bağımsız milletvekili olma hakkı bile tanınmıyor.’’

Hürriyet'e bilgi veren kaynaklar, Erbakan'ın, yargılanma sürecinde Apo'ya gösterilen hassasiyetin, kendisi ve arkadaşlarından esirgendiği, hem partisi RP'nin kapatılması, hem de kendisi ve arkadaşlarına siyaset yasağı getirilmesinde hukuk devleti ilkelerinin çiğnendiği inancını taşıdığını belirtti.

HOCA, BATIYA DA KIRILDI...

Aynı kaynaklar, Erbakan'ın, Batılı ülke yönetimleri ile özellikle Avrupa kamuoyunun, Apo'ya gösterdiği hassasiyeti, kendi davalarından esirgemelerini de içine sindiremediğini bildirdiler.

Erbakan'ın, yakın kurmaylarıyla yaptığı değerlendirmelerde, Batı'nın bu tavrını ‘iki yüzlü’ ve ‘her zamanki gibi çifte standartlı’ diye nitelediği de belirtildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!