Apo'nun gölgesinde

Güncelleme Tarihi:

Aponun gölgesinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

PKK itirafçılarına sahte pasaport sağladığı iddiasıyla tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan besteci Şanar Yurdatapan, Londra'da PKK lideri Apo'nun gölgesinde bir panele katıldı. Kürdistan Gazeteciler Birliği tarafından düzenlenen ve Vedat Tükali tarafından yönetilen panelde konuşan Yurdatapan, Türk basınına, polise ve devlete öfke kustu.

Bir süre önce Türkiye'ye dönerken, kanlı terör örgütü PKK üyesi iki itirafçıya sahte pasaport sağladığı iddiasıyla tutuklanarak üç ay hapis yatan müzisyen ve besteci Şanar Yurdatapan, Londra'da ortaya çıktı.

İngiltere'de yayımlanan Toplum Postası Gazetesi'nin haberine göre, pazar günü Londra'da Halkevi'nde Kürdistan Gazeteciler Birliği tarafından düzenlenen ve Vedat Tükali tarafından yönetilen bir panelde Yurdatapan, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı altında konuştu. Yurdatapan konuşmasında, Türk basınına, polise ve devlete öfke kustu.

Sahte pasaport olayıyla ilgili iddialarda bulunan ve PKK ağzıyla konuşması dikkat çeken Yurdatapan, ‘‘Türkiye yetkililerinin bu olaydaki aptalca girişimlerinin kamuoyu nezdinde günışığına çıktığını, oynanmak istenen oyunun senaryosunun yanlış yazıldığını'' öne sürdü. Yurdatapan, ‘‘Böyle aptallıkları tekrar yapacaklarını bilsem, başıma gelenlerin yeniden yaşanabilmesi için girişimde bulunurum'' diye konuştu.

Yıllar önce vatandaşlıktan çıkarılan Şanar Yurdatapan, daha sonra eşi Melike Demirağ ile birlikte affedilerek, Türkiye'ye dönmesine izin verilmişti. Türkiye'ye döndükten ve eşinden ayrıldıktan sonra, kendisini insan hakları aktivisti ve muhalif olarak tanıtmaya özen gösteren Yurdatapan, PKK itirafçılarına pasaport temin etmek için girişimde bulununca tutuklanmıştı. Yurdatapan'ın bürosunda yapılan aramada, belgelerle birlikte, itirafçılara ait bantlar ve uçak biletleri de bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!