Apo yalvardı

Güncelleme Tarihi:

Apo yalvardı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

PKK'nın İtalya'daki yayın organı haline gelen, La Repubblica Gazetesi, bölücü başı Apo'nun Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 2'nci Jean Paul'e bir mektup yazarak kendisini kabul etmesini istedi. Apo, Papa'ya barış ve adalet çerçevesinde birlikte hareket edip Kürt davası için Türkiye'ye karşı mücadele etmeyi de önerdi.

Gazeteye göre 18 Kasım'da Palestrina Hastanesi'nden Papa'ya bir sayfalık mektup gönderen Apo, Türkiye'yi şikayet ettikten sonra, İtalya'ya niçin geldiğini anlattı. Mektuptan alıntılar yapan gazeteye göre bölücü başı, ‘‘Hıristiyanlık eşitlik, barış ve insanlık üzerine kurulmuştur. Büyük saygım var. Benim sosyalizm fikrim bundan çok uzak değil, hatta Hırıstiyan değerlerine çok yaklaşıyor. Sizin şahsınıza ve dininize duyduğum saygı, benim mücadelem ve düşüncelerimde sabit bir noktadır’’ dedi.

Türkiye'nin Kürtlere barbarlık yaptığını iddia eden bölücü başı yakın geçmişte Süryani, Ermeni, Rum ve Kürtlere karşı soykırım uygulandığı şeklinde yalanlar sıraladı.

Mektubun bir bölümünde Papa'ya, ‘‘Kapınızı bize destek vermek için çalıyorum Papa Hazretleri’’ diye yalvaran Apo bir ara Papa'ya suikast olayına değindi ve terörist Mehmet Ali Ağca'nın hiçbir zaman gerçeği söylemediğini savundu.

Ağca'nın iddia ettiği gibi suikasti tek başına yapmadığını ileri süren Apo, Kara Kuvvetleri eski Komutanlarından Orgeneral Nurettin Ersin'in Ağca'yı Maltepe Cezaevi'nden kaçırttığını iddialarına ekledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!