Apo’dan muhalife infaz

Güncelleme Tarihi:

Apo’dan muhalife infaz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

İtalya'dayken ‘‘temizlik’’ yapacağını duyuran bebek katili Apo, PKK'da infaz hareketeni başlattı. Geçtiğimiz hafta, İsviçre'de işkence yapılarak ağır yaralanan ERNK İtalya eski Sorumlusu Kemal Kara, önceki gün öldü.

Görüş ayrılığı yüzünden 1997 yılında PKK'dan ayrılan ERNK'nın İtalya eski Sorumlusu Kemal Kara, bölücü başı Abdullah Öcalan'ın emriyle infaz edildi. İsviçre'de bir ormanda işkence edilerek ağır yaralanan Kemal Kara, hastaneye kaldırıldı, ancak önceki gün öldü.

Kemal Kara, terör örgütü başının Roma'dan ayrılmasından bir gün sonra 16 Ocak 1999 tarihinde Basel yakınlarındaki bir ormanda ağır yaralı halde bulundu.

Örgütten sızan bilgilere göre Kara, PKK'nın ‘Suriyeli’ kod adlı Avrupa Sorumlusu Şahin, ‘Soro’ kod adlı İsviçre Sorumlusu Selahattin ve Basel Sorumlusu Muhabbat tarafından işkenceyle sorgulandıktan sonra boynu kırılarak ormana atıldı.

ÖLÜM LİSTESİ

Ağır yaralı halde Basel Hastanesi'ne kaldırılan Kemal Kara, önceki gün öldü. İsviçre polisine gelen ihbarlara göre, bölücü başı Abdullah Öcalan örgütten ayrılanlarla ilgili olarak bir ‘ölüm listesi’ hazırlattı.

Kemal Kara'nın yanı sıra, eski Avrupa sorumlularından Ali Ağbaba ve halen örgütte görevli Akif Hasan gibi birçok kişinin ismi de bu listede yer alıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!