Apo 7 yılda 26 kilo zayıfladı

Güncelleme Tarihi:

Apo 7 yılda 26 kilo zayıfladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2006 14:20

İdam cezasına hükümlü terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan, İmralı Cezaevi'nde 8'inci yılına giriyor. Cezaevine konduğu 15 Şubat 1999 yılında 110 kilo olan Öcalan, 84 kiloya düştü. 26 kilo zayıflayan Öcalan'ın sağlığına azami dikkat ettiği, verilen her karavanayı da yemediği belirtildi.

Haberin Devamı

Bine yakın asker tarafından, havadan ve denizden özel olarak korunan, günde iki kez pratisyen hekimler tarafından, 15 günde bir de dahiliye, psikolog ve kardiyolog tarafından kontrol edilen Öcalan’ın genel sağlık durumunun iyi olduğu vurgulandı.

Sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde toplam 1 saat spor yapan Öcalan'ın göbeğinin tamamen kaybolduğu belirtildi. Gece saat 22.00’de yatıp, sabah 06.30’da kalkan Öcalan'ın verilen kitapları ve gazeteleri okuduğu, avukatları ve kardeşlerinin gelmediği günlerde öfkeli olduğu kaydedildi.

İyi halli mahkum olarak bilinen ve vekaletini alan 150 avukatın savunduğu Apo, bir süre önce avukatları aracılığıyla örgüte mesaj verdiği için 21 gün hücre cezasına çarptırılmıştı.

DTP'LİLERDEN ÖCALAN'A DESTEK EYLEMİ

Bu arada Abdullah Öcalan’ın Kenya'da 15 Şubat 1999'da yakalanarak Türkiye’ye getirilmesinin yıldönümü nedeniyle, Demokratik Toplum Partisi (DTP) üyelerinileri ‘Öcalan’a destek eylemi’ yaparken katılan yaklaşık bin kişi Ofis semtinden Dağkapı Meydanı'na kadar yürüdü.

Haberin Devamı

Kadınların ön sıralarda yürüdüğü gösteri sırasında terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Polis, sürekli olarak eylemcileri yasa dışı slogan atmaması konusunda uyardı. DTP'lilerin ‘Öcalan’a destek eylemi’ nedeniyle toplanan yaklaşık bin kişi polisin gözetiminde Ofis semtinden Dağkapı Meydanı'na kadar olan yaklaşık 1 kilometrelik yolu yürüdü.

‘Yaşasın Öcalan’, ‘Öcalan siyasi irademiz’, ‘Can ve kanla seninleyiz Öcalan’, ‘Öcalan'sız dünyayı başınıza yıkarız’ sloganların atıldığı yürüyüş sırasında polis sürekli uyarıda bulundu. Uyarıları dikkate almayan kalabalık Dağkapı Meydanı'nda bir başka grup tarafından zılgıtlarla karşılandı.

Dağkapı Meydanı'nda yapılan basın açıklamasının ardından Öcalan için 10 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Polisin geniş önlem aldığı eylem sırasında gruptan ayrılan bazı kişiler ara sokaklara dağılarak, terör örgütü ve Öcalan lehine slogan atmayı sürdürdü. Polis gruptan 2 kişiyi gözaltına aldı.

Melikahmet semtinde bir başka grup tarafından görevli polislere molotof kokteyli saldırı yapıldı. Saldırıda yaralanan olmazken, kaçan kişilerin yakalanması için aramalara başlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!