Ape Hüseyin’in güneşi söndü

Güncelleme Tarihi:

Ape Hüseyin’in güneşi söndü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2008 07:00

Genelkurmay, Güneş Harekatı’nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 230’a çıktığını, yüzlerce hedefin imha edildiğini açıkladı. Dün öldürülenler arasında, Dağlıca’da 12 askerin şehit olduğu kalleş saldırının emrini veren Ape Hüseyin’in de olduğu bildirildi. Kaçırılan 8 askeri teslim ederken şov yapan Yücel Halis de kuşatıldı.

SINIRDAN SON FOTOĞRAFLAR       

OPERASYONDAN YENİ FOTOĞRAFLAR

HAREKATTAN İLK GÖRÜNTÜLER

ZAP KAMPINA 1 KM KALDI

GÜNEŞ
Harekátı’nın altıncı gününde, ölü ele geçirilen terörist sayısı 230’a çıktı. Ölenler arasında, Dağlıca’da 12 askerin şehit olduğu saldırının emrini veren ’Ape Hüseyin’ kod adlı Kadri Çelik’in de bulunduğu öğrenildi. Dağlıca saldırısından sonra teröristlerin kaçırdığı 8 askeri teslim ederken tutanak şovu yapan ’Alişer-Koçgiri’ kod adlı Yücel Halis de, Çemço Vadisi’nde çembere alındı.

F-16’LARDAN YOĞUN BOMBARDIMANA DEVAM

Genelkurmay Başkanlığı, harekatın son iki gününde 77 teröristin ölü ele geçirildiğini, 5 askerin şehit olduğunu açıkladı. Böylece harekatın başından bu yana öldürülen terörist sayısı 230’a, şehit sayısı da 24’ü asker ve 3’ü korucu olmak üzere 27’ye yükseldi. Teröristlerin, Mehmetçiklerin ilerlemesini durdurmak istediği Çiya Reş Mevkii ve Sikefta Tepesi, önceki gece savaş uçakları tarafından yoğun şekilde bombalandı.

ŞOVMEN KAÇACAK DELİK BULAMIYOR

Dağlıca Komando Taburu’nun güvenliğini sağlayan birliğe 21 Ekim 2007 gecesi yapılan, 12 askerin şehit edildiği, 16 askerin yaralandığı, 8 askerin de kaçırıldığı saldırının emrini veren ’Ape Hüseyin’ kod adlı PKK’lı terörist Kadri Çelik’in de, Çemço Vadisi’nde çıkan çatışmada öldürüldüğü öğrenildi. Askeri kaynaklar, Çelik’in ölümünün, bölgenin tamamen kontrol altına alınmasından sonra netlik kazanacağını kaydetti. Örgütün Zap sorumlusu ve üst düzey yöneticilerinden ’Alişer-Koçgiri’ kod adlı Yücel Halis ile yardımcılarının da kuşatma altında olduğu kaydedildi. Yücel Halis’in çemberi kırıp kurtulabilmek için telsizle diğer kamplardan yardım istedi.

KAMERALAR GÖRDÜ MEHMETÇİK VURDU
/images/100/0x0/55eb35e4f018fbb8f8b2882b


Bu arada, kaçan teröristlerin 5, 6 ve 11’erli gruplar halinde Türkiye’ye sızmaya çalışması ’Baykuş’ adı verilen portatif termal kamera sistemiyle Şırnak’ın sınıra sıfır noktasında görüntülendi. Kobralarla, termal kameraların tesbit ettiği teröristlerin bulunduğu bölgeler bombalandı. Bölgeye özel eğitimli komandolar sevkedildi. Panik havasındaki teröristler, termal kameralara yakalanmamak için sık sık kayaların arkasına gizleniyor ve tek sıra halinde hızlı şekilde hareket ediyor. Küpeli, Kato Dağları ile Bestler Dereler bölgeleri de, termal kameraların tespit ettiği teröristlerin yakalanması için abluka altına alındı. Mehmetçikler, bazı bölgelerde 1 metreyi bulan karda operasyonlarını sürdürüyor.

20 yıldır dağdaydı

HAKKÁRİ Dağlıca’da 12 askerimizin şehit olduğu eylemin emrini veren, ’Ape Hüseyin’ kod adlı PKK’lı Kadri Çelik, 48 yaşında, Muş nüfusuna kayıtlı. Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi mezunu Çelik’in, 1983’te KKTC’de asteğmen olarak askerliğini yaparken, terhisine 1 ay kala eşi ile ilişkisi olduğundan şüphelendiği bir sivili öldürdüğü, tutuklanıp Türkiye’ye gönderildiği iddia edildi. Çelik, 1986’da Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde PKK’ya katıldı. 20 yılı aşkın süredir örgüt içinde silahlı faaliyetlerde bulunan Çelik, 2005’e kadar Küpeli Dağı’ndaydı. Çelik, bu tarihten sonra Kuzey Irak’a çekildi. Dağlıca Taburu’nun karşı tarafında kalan Kuzey Irak topraklarındaki Gare Dağı’nda teröristlerin eğitiminden sorumlu Çelik’in bulunduğu yere, 2005’te Mardin’in Midyat İlçesi’nde yol kesilerek kaçırılan polis Hakan Açıl götürülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!