AP'de Pamuk için imza toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

APde Pamuk için imza toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2006 16:13

Avrupa Parlamentosu’nda Orhan Pamuk hakkındaki suçlamaların geri çekilmesini isteyen bir deklarasyon imzaya açıldı. Deklarasyonda TCK’nun Avrupa standartlarına aykırı maddelerinin değiştirilmesi çağrısına da yer veriliyor.

Avrupa Parlamentosu’nda (AP) yazar Orhan Pamuk hakkındaki suçlamaların geri çekilmesini isteyen bir deklarasyon imzaya açıldı. ABHaber’e göre, AP’de Orhan Pamuk için hazırlanan deklarasyon, milletvekillerinin imzasına açıldı. Avrupa Parlamentosu’nun ifade özgürlüğüne verdiği önemine dikkat çekildiği deklarasyonda Türkiye’nin AB ile üyelik müzakerelerinin başladığı anımsatılıyor.

Orhan Pamuk’un "Türk kimliğine haraket"le suçlanmasının "alarm" yarattığı dile getirilen deklarasyonda AB ülkeleri ve AP Başkanının Türk yetkililere Pamuk hakkındaki suçlamaların geri çekilmesi çağrısında bulunmaları isteniyor.
Üye devletler ve Avrupa Komisyonu’ndan Türkiye’deki yeni TCK’nun uygulamasının yakından izlenmesi ve TCK’nun Avrupa standartlarına ters düşen maddelerinde değişikliğe gidilmesi talebine de yer veriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!