AÖL sınavı yarın saat kaçta yapılacak? AÖL 1. dönem sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Güncelleme Tarihi:

AÖL sınavı yarın saat kaçta yapılacak AÖL 1. dönem sınav giriş belgesi nasıl alınır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 13:14

AÖL 1. dönem sınavları için kısa bir süre kaldı, hazırlıklar hız kazandı. Açıköğretim Lisesi'nde okuyan öğrenciler, sınav giriş belgelerini edinmeye çalışıyor. Peki AÖL 1. Dönem sınavı yarın saat kaçta? Sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte AÖL sınavları öncesinde bilinmesi gerekenler!

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde gerçekleşen AÖL (Açıköğretim Lisesi) 1. dönem oturumları bu hafta sonu yapılacak. Eğitim hayatına açık öğretim olarak devam eden öğrenciler için 2017 1. dönem (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi sınavları Türkiye çapında aynı saatte gerçekleşecek. Sınava katılacak öğrencilerin sınava girebilmeleri için sınav giriş belgesini çıkartmaları gerekiyor.

AÇIKÖĞRETİM AÇIK LİSE SINAVI SAAT KAÇTA?

Açıköğretim sınavı sabahki oturumu saat 9.30'da başlayacak öğlen oturumu ise saat 14.00'de başlayacak. Adayların sınava girerken; Sınav Giriş Belgesi ile birlikte geçerli kimlik belgesini (Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı, Geçici Kimlik Belgesi, Pasaport, veya Sürücü Belgesi herhangi birini ) yanında bulundurmaları gerekmektedir. Öğrenci Kimlik Kartını yanında bulundurmaları da yararlarına olacaktır.

Haberin Devamı

SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

AÖL sınav giriş belgesi Açık Öğretim Lisesi'nin resmi internet sitesinde yer alan Öğrenci Girişi sekmesinin içerisinde adayların erişimine açıldı. Adaylar AÖL sınav giriş belgelerini çıkartabilmek için Öğrenci Numarası ve şifreleri ile sisteme giriş yapmaları gerekecek.

Sisteme giriş yaptıktan sonra açılan pencerede sol kısımda yer alan 'Öğrenci Genel Bilgiler' alanının altında yer alan 'Sınav Giriş Belgesi'ne tıklayarak sınava nerede gireceğinizi öğrenebilir, sağ alt kısımda yer alan 'Yazdır' butonuna tıklayarak AÖL sınav giriş belgenizin çıktısını alabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!