AÖL kayıtları ne zaman başlayacak? Açık lise kayıt yenileme

Güncelleme Tarihi:

AÖL kayıtları ne zaman başlayacak Açık lise kayıt yenileme
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2018 10:53

Eğitim hayatına açık lisede devam eden on binlerce öğrenci, MEB AÖL kayıt yenileme işlemi hakkında bilgi almak adına araştırmalarını yoğunlaştırdı. AÖL yeni dönem için kayıt yenileme tarihleri konusunda bilgi almak isteyen öğrenciler, Ağustos ayının gelmesiyle birlikte aramalarını yoğunlaştırdı. Peki, AÖL kayıtları ne zaman başlayacak? Açık lise kayıt yenileme ne zaman?

Haberin Devamı

AÖL kayıt yenileme dönemi için geri sayım başladı. Eğitimini dışarıdan sürdürmek isteyen binlerce kişiyi yakından ilgilendiren AÖL kayıt yenileme işlemi, son günlerin sorgulanan hususu oldu. Peki, AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemi ne zaman yapılacak? İşte, o tarihler hakkında bazı bilgiler

AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NE ZAMAN YAPILIR?

AÖL'ün kayıt yenileme işlemi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde erişime açılacak. Geçtiğimiz yıllarda eylül ayının ikinci haftalarında erişime açılan AÖL kayıt yenileme işleminin bu yıl da aynı tarihlerde açılacağı öngörülüyor.

AÖL DİPLOMASI NASIL VE NEREDEN ALINIR?

Dönem sonunda mezun olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir. İlinizdeki Koordinatör Halk Eğitim Merkezinin neresi olduğunu AÖL internet sayfasından kısmından görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Şayet öğrencimiz Açık Öğretim Lisesinden Çıkma Belgesi almışsa Çıkma Belgesinin aslı ile başvurması gerekmektedir. Diplomayı öğrenci yerine bir başkası alacak ise bu kişinin noterden vekil tayin edilmesi gerekmektedir. Vekilin Noterden alınan vekâlet ve yukarda belirtilen öğrencinin getirmesi gereken evraklardan biri ile başvurması gerekmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!