AÖL kayıt yenileme işlemleri bitti. Ders seçme işlemleri ise bugün sona eriyor!

Güncelleme Tarihi:

AÖL kayıt yenileme işlemleri bitti. Ders seçme işlemleri ise bugün sona eriyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 09:26

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2. dönem kayıt yenileme işlemleri 5 Şubat Cuma günü sona erdi. Kayıt yenilemesini gerçekleştiren öğrencilerin ders seçme ve sınav merkezi güncelleme işlemlerini yapmaları için çok az zamanları kaldı. Peki, AÖL ders seçme ve sınav merkezi güncellemeleri ne zaman bitecek? AÖL ders seçme işlemleri nasıl gerçekleştirilir? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Açık Öğretim Lisesi iş takvimine göre 2. Dönem kayıt yenileme işlemleri 25 Ocak tarihinde başlayıp 5 Şubat tarihinde sona erdi. Ancak öğrencilerin kayıtlarını yeniledikten sonra ders seçme işlemlerini de gerçekleştirmeleri gerekmekte. Aynı zamanda sınav merkezi güncellemesi yapacak öğrencilerin de belirlenen süre içinde güncellemelerini yapmaları gerekiyor.

AÖL DERS SEÇME VE SINAV MERKEZİ GÜNCELLEME TARİHLERİ

Yayınlanan iş takvimine göre AÖL II. dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesi işlemleri 8 Şubat 2016 Pazartesi günü mesai bitiminde sona erecek. Kayıt yenilemesi yapan öğrencilerin bu tarihe kadar ders seçimi işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

AÖL DERS SEÇME İŞLEMLERİ

AÖL II. dönem kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştiren öğrencilerin ders seçme işlemlerini ‘aol.meb.gov.tr’ adresinden yapmaları gerekmektedir. Sisteme giriş yapan öğrenciler Ders Seçme ve Kayıt Yenileme İşlemleri menüsü altında bulunan ‘Ders Seçme İşlemi’ butonuna tıklayarak ders seçimini yapabilirler. Kayıt yenilemesini yapan, ancak 8 Şubat tarihine kadar ders seçmeyen öğrencilerin dersleri sistem tarafından otomatik olarak seçilecektir. Öğrenciler AÖL II. dönem ders seçimlerini 30 kredi tamamlanana kadar yapabilirler.

Haberin Devamı

AÖL II. dönem ders seçme işleminde dikkat edilmesi gerekenler:

- Ders seçimi yaparken öncelik olarak sistemde ‘Ortak’ olan dersleri seçmeniz daha iyi olacaktır. Çünkü ortak dersleriniz dururken gerekli krediyi tamamlasanız bile mezun olamazsınız.

- Öncelikle II. dönem derslerinden başlayarak seçimlerinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Daha sonra diğer dönemlerin ortak derslerini seçerek işleme devam edebilirsiniz.

- Ortak dersiniz kalmamışsa ve krediniz henüz tamamlanmamışsa, seçmeli derslerin haricinde daha önce muaf olduğunuz dersleri de seçebilirsiniz.

- Ders seçiminizi ‘otomatik ders seçme’ butonuna tıklayarak da gerçekleştirebilirsiniz. Otomatik ders seçme işlemi sonucunda eğer yeterli krediye ulaşmamışsa kendiniz elle ders seçimi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

- Ders seçimi yaparken işleminizi yarım bırakmayınız. Her oturum için 8 ders seçimi yapılmaktadır. Bir oturum için belirlenen ders sayısını tamamladıktan sonra diğer oturumlardan ders seçebilirsiniz.

- Yarım bırakılan ders seçimleri sistem tarafından tamamlanmamaktadır.

- Ders seçimi süresince sınav merkezinizi de değiştirebilirsiniz.

2016 AÖL İŞ TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre 2016 AÖL iiş takvimi aşağıdaki gibidir:

II. dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesinin kapatılması - 8 Şubat 2016

II. dönem sınav giriş yerlerinin internette yayınlanmaya başlanılması - 14 Mart 2016

II. dönem sonu sınavları: 19 - 20 Mart 2016

Haberin Devamı

II. dönem sınav sonuçlarının internette yayınlanması -28 Nisan 2016

III. dönem kayıt yenileme işlemleri - 28 Nisan - 12 Mayıs 2016

III dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesinin açılması - 28 Nisan 2016

III dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesinin kapatılması - 13 Mayıs 2016

III. dönem sınav giriş yerlerinin internette yayınlanmaya başlanılması - 20 Haziran 2016

III. dönem sonu sınavları: 2 - 3 Temmuz 2016

III. dönem sınav sonuçlarının internette yayınlanması - 28 Temmuz 2016

AÖLaöl kayıt yenileme tarihiaöl kayıt yenileme tarihleriaöl kayıt yenilemeaöl kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılıraöl kayıt yenileme nasıl yapılır?aöl kayıt yenileme ücretiaçıköğretimaçıköğretim lisesi

BAKMADAN GEÇME!