Anadolu Üniversitesi AÖF sonuçları hafta sonu açıklanır mı?

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Üniversitesi AÖF sonuçları hafta sonu açıklanır mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2019 21:45

Anadolu Üniversitesi AÖF sonuçları için araştırmalar hafta sonunda da devam ediyor. Güz dönemi final oturumlarını geçtiğimiz hafta sonu tamamlayan AÖF öğrencileri, sık sık Anadolu Üniversitesi'nin resmi sayfasını ziyaret ederek sonuçların açıklanıp açıklanmadığını kontrol ediyor. Peki, Anadolu Üniversitesi AÖF sonuçları hafta sonu açıklanır mı?

Haberin Devamı

AÖF (Açıköğretim Fakültesi) güz dönemi final oturumları 12-13 Ocak tarihlerinde gerçekleşti. Sınav heyecanını geride bırakan öğrenciler, şimdi sonuçların açıklanacağı tarihi araştırıyor. Peki, AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Güz dönemi final sonuçlarında son durum

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖF sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında resmi bir açıklama bulunmazken, sonuçların bir önceki sonuç açıklama dönemi ele alındığında 10 gün içerisine erişime açılacağı öngörülmektedir.

Bu bilgilere göre, AÖF sınav sonuçlarının 23 Ocak tarihinde açıklanacağı söylenebilir.

3 DERS SINAVI NEDİR, KİMLER GİREBİLİR?

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans veya önlisans programlarında kayıtlı, en fazla üç dersten başarısız olup bu dersleri başarması durumunda mezun olabilecek öğrencilere bahar dönemi dönem sonu sınavlarından sonra tanınan üç ders sınav hakkı koşul ve şartları ile ilgili ayrıntılı bilgilere Açıköğretim sayfasında Esaslar-Yönergeler başlığında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Üç Ders Sınav Hakkı Uygulama Usul ve Esasları bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Sistemine göre eğitim-öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans veya önlisans programlarında kayıtlı öğrenciler için Üç Ders Sınavı, 20 Temmuz 2019 Cumartesi günü saat 15:00'de, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa'da gerçekleştirilecektir. Üç ders sınav hakkı bulunan öğrencilerden herhangi bir sınav ücreti talep edilmemektedir.

2018-2019 Öğretim Yılı Üç Ders Sınav hakkı olan öğrencilere SMS ile bilgilendirme yapılacaktır.

HARF NOTLARI NE ANLAMA GELİYOR?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz.

CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00’ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00’ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir.

Haberin Devamı

FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.

Örneğin, Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00 ve üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!