AÖF sınavı saat kaçta başlayacak? AÖF sınavı kaç saat sürecek?

Güncelleme Tarihi:

AÖF sınavı saat kaçta başlayacak AÖF sınavı kaç saat sürecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2017 07:51

AÖF sınavı bugün ve yarın yapılacak oturumlarla gerçekleştirilecek. Öğrenciler ve veliler AÖF sınavlarının bugün saat kaçta yapılacağını ve sınavların kaç saat sürdüğünü merak ediyorlardı. AÖF sınav saatleri belli oldu..

Haberin Devamı

AÖF sınavlarının saat kaçta başlayacağı binlerce Açıköğretim Fakültesi öğrencileri tarafından merak konusu oldu. AÖF bahar dönemi vize sınavları 29-30 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. AÖF sınavının saat kaçta başlayacağını merak öden öğrenciler araştırmalarına devam ediyor. Öğrenciler bir yandan da AÖF sınav giriş belgelerinin nasıl alınacağını merak ediyorlar. Peki, AÖF sınavları saat kaçta başlayacak? AÖF giriş belgesi nasıl alınır?

AÖF sınavları 29-30 Nisan tarihinde sabah ve öğle oturumları şeklinde gerçekleştirilecek. Sınava girecek öğrenciler giriş belgelerini obs.atauni.edu.tr resmi adresinden temin edebilecek. Sabah oturumları saat 9.30’da başlayıp 11.30’da, öğle oturumları ise saat 14.00’te başlayıp, 16.00’da sona erecek.

AÖF SINAV SAATLERİ

Sabah oturum: 09:30-11:30

İkinci oturum: 14:00-16.00

Haberin Devamı

AÖF BAHAR SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Açıköğretim fakültesi bahar dönemi sınavları 29-30 Nisan 2017 günlerinde yapılacak. Sınavlar Türkiye ve K.K.T.C. Lefkoşa’da aynı saatlerde sabah 9.30’da, öğlenden sonra 14.00’da yapılmaktadır.

Anadolu Üniversitesi Senatosunun 14/02/2017 tarihli ve 2 sayılı kararı gereğince, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 2016-2017 Öğretim Yılı Akademik Takvimine göre 15-16 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak olan 2016-2017 öğretim yılı Bahar Dönemi Ara Sınavları, Referandum takvimi nedeniyle 29-30 Nisan 2017 tarihlerinde; 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavları ise 03-04 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacaktır.

AÖF GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF SINAVINA GİRMEK İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİDİR?

Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgesi (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait kartlar)

Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz. Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar. Öğrenciler sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmeli ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği binada hazır bulunmalıdırlar.

Haberin Devamı

SINAVA GİRERKEN YANIMDA NELER BULUNDURMALIYIM?

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi
Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi
Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.

AÖF'DE AÇIK UÇLU SORU DÖNEMİ

Bu yıl Açıköğretim Fakültesi sınavlarında öğrencilere ilk defa açık uçlu sorular sorulacak. Sınav bu yıl 4 farklı programda yer alan dersler için sorulacaktır. Bu dersler Sosyoloji, Felsefe, Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih programlarıdır. Bu programların da sadece birer dersi için bir soru sorulacaktır.

Haberin Devamı

AÖF CEVAP KAĞIDI PUANLAMASI NASIL YAPILACAK?

Puanlama işlemi, komisyon üyeleri tarafından ortak kararlar ile hazırlanmış olan dereceli puanlama anahtarına göre yapılacaktır. Aday tarafından cevap kağıdına yazılan ve istenilen bilgi dışında kalan yorumlar değerlendirmeye alınmayacak ve puanlama işlemi yapılmayacaktır. Açık uçlu sorular öğrencilerin bilgilerini hangi derecede ifade edebileceklerine bağlı şekilde 5 seviyede puanlanacaktır. Açık uçlu bir soru için alınabilecek en yüksek puan, iki tane seçmeli sorudan alınabilecek puana eş değer olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!