AÖF final sınavı sonuçları hafta sonu mu açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

AÖF final sınavı sonuçları hafta sonu mu açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2017 06:56

Açıköğretim Fakültesi Sınavı - AÖF sınav sonuçlarına tepkiler büyüyor... 14- 15 Ocak'ta gerçekleştirilen AÖF final sınavlarının üzerinden yaklaşık iki hafta geçmiş olmasına rağmen sonuçları öğrenemeyen öğrenciler, sosyal medya hesaplarından sitemde bulunuyor. Çeşitli soru işaretlerini sosyal medya üzerinden dile getiren öğrencilerin son umudu hafta sonu oldu. Peki, AÖF sınavı sonuçları hafta sonu açıklanacak mı?

Haberin Devamı

AÖF sınav sonuçları Anadolu Üniversitesi tarafından Açıköğretim Fakültesi İnternet sitesi aracılığıyla erişime açılacak. İki hafta önce sınava giren öğrencilerin değişen sınav sistemi nedeniyle ısrarla araştırdığı AÖF sınav sonuçları, üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen hala açıklanmadı. Rektör Naci Gündoğan'ın bir hafta içerisinde açıklanacak duyurusuna tepki gösteren öğrenciler, AÖF sınav sonuçları için takibini sürdürüyor.

Sonuçlarla ilgili henüz bir gelişme yaşanmadı ancak AÖF final sonuçlarıyla ilgili son gelişmeleri güncellenen haberimizden takip edebilirsiniz.

Açıköğretim Fakültesi öğrencileri günlerdir büyük bir merakla AÖF sonuçlarını bekliyor. 14-15 Ocak'ta gerçekleştirilen AÖF final sınavlarına göre güz dönemi derslerinden geçip geçemeyeceklerini öğrenecek olan öğrenciler, Naci Gündoğan'ın açıklamasıyla umutlandı. Ancak açıklamada verilen zaman diliminin üzerinden günler geçmesine rağmen AÖF sonuçlarının açıklanmaması tepkilere neden oldu. Bir yandan 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü sistemi eleştiren öğrenciler bir yandan da sonuçların ne zaman açıklanacağını sorgulamaya başladı. Final sonuçları için artık saatleri sayan öğrenciler sitemlerini sosyal medya hesaplarından dile getirdi. Yeni uygulama nedeniyle açıköğretim derslerinden kalacaklarını düşünen bazı öğrenciler ise şimdiden AÖF sınav sonuçlarına nasıl itiraz edebileceklerini araştırmaya başladı. İşte, sonuçlarla ilgili son durum ve AÖF sınav itirazıyla ilgili detaylar!

Haberin Devamı

AÖF SONUÇLARINA DAİR SON AÇIKLAMA İÇİN TIKLAYIN

AÖF-SINAV-SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA BU ADRESTEN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ 

AÖF SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

Adaylar;  sınavın uygulaması, sorular ve sonuçlarla ilgili inceleme ve yeniden düzenleme talebiyle itirazda bulunabilecekler. İtiraz, “Kılavuz”veya “Protokol”de belirtilen usule uygun olarak ve belirlenen süreler içinde yapılması halinde kurum tarafından dikkate alınacak. Usule uygun olmayan veya belirlenen süreler dışında yapılan itirazlar dikkate alınmayacak. Sınava girmeyen, sınava alınmayan veya sınavı geçersiz sayılan adayların itirazları ise dikkate alınmayacak.AÖF sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyenler, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 5 iş günü içerisinde Açıköğretim Merkez Büro Yöneticiliği adresine AÖF itiraz dilekçesi yazarak veya aofbilgi@anadolu.edu.tr adresine dilekçeyi mail atarak itirazlarını tamamlayabilecekSınav itiraz dilekçesinde Ad, soyad, TC kimlik numarası, cep telefonu gibi bilgiler aktarılacak. Anadolu Üniversite tarafından konuyla ilgili geri dönüş yapılacaktır.

Haberin Devamı

AÖF GEÇME NOTU NASIL HESAPLANIR?

Kayıtlı olduğu programında verilen tüm dersleri alıp, ve dersleri başarıyla tamamlayan, FF notu olmayan, AGNO’su en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın ait diploma verilir.Dönem not ortalaması 3,00 ile 3,49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi, 3,50 ile 4,00 arasında olan öğrenciler yüksek onur öğrencisi sayılırlar. Ancak FF notu olan veya disiplin cezası alan öğrenciler belirtilen not ortalamalarını sağlasalar bile onur öğrencisi veya yüksek onur öğrencisi sayılmazlar.Her ders için sınava giren öğrencilerin aldıkları puanların hesaplanması ile bir harf notu belirlenir. Örneğin; sistem vize/final ve bütünleme ile hasapladığı bir dersten 30-35 arası alanlara CC, 36-45 arasında alanlara CB, 45-65 arasında alanlara BB, 75-100 arasında olanlara AA tanımlayabilir. Bu tanımlama sonucunda 30’un altında alanlar o dersi bir daha almak zorundadır. Yani FF alır.Tam tersi başarı oranı yüksek olduğunda CC almak için daha yüksek nota ihtiyaç olacaktır. Bu tamamen başarı oranı ve alınan puanın sistemdeki Harf notu karşılığı ile ilgilidir.Bir dersten geçmek için o derse ait başarı oranları, harf notu karşılığı ve alınan not önemlidir. Bu nedenle 35 alan öğrencinin CC ile geçmesi söz konusu olmayacaktır.

Haberin Devamı

SONUÇLARIN GECİKMESİNE TEPKİLER BÜYÜYOR

Ferhat  ✌ ‏@ferhatguls  Ne zaman açıklanacak hani 1 haftada açıklanıyordu.

MUHAMMET BOZKURT ‏@MuhBozkurt @Anadolu_Univ AÖF dönem sonu sınav sonuçları ne zaman açıklanacak acaba?

Halil Zeyrek ‏@HalilZeyrek15 #AnadoluÜniversitesi artık Aöf Sonuçlarını Açıklayın Artık bu ne ya bekletip duruyorsunuz insanı ...

Ufuk DEMİRTAŞ ‏@ufukesk  Aöf Vize sınavları sınavdan sonraki 2. perşembe açıklanmıştı. Bu sebeple Final snçlarınn bugün öğleden sonra açıklanacağını tahmin ediyorum.

selahattin yılmaz ‏@omzelBu saçma sistemi iptal edecek kimse yokmu. Tamam AÖF öğrencisine uygulanan 4 yanlış 1 doğru kuralı örgün eğitime de uygulansın. Hak yemeyin!

Haberin Devamı

qRkN ‏@blackeaqles1903AÖF şu sınav sonuçlarını açıkla artık ALLASEN

olcay ‏@olcaysahin1983 #aöf ne zaman açıklayacaksın sonuçları çatladım?

Rakel ‏@iyelikeki  #AÖF haydi lütfen açıklayın artık final sonuçlarını

BAKMADAN GEÇME!