AÖF kayıtları ne zaman ve nasıl yapılacak? AÖF kayıtları için gerekli belgeler nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

AÖF kayıtları ne zaman ve nasıl yapılacak AÖF kayıtları için gerekli belgeler nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2018 19:01

AÖF kayıtları, ikinci üniversite için 21 Eylül Cuma günü sona erecek. Yatay geçiş yapmak isteyenlerin başvurusu ise 19-21 Eylül tarihleri arasında alınacak. AÖF'e ek yerleştirme ve DGS ile kayıt yaptırmak isteyenler ise başvurularını 24-28 Eylül arasında gerçekleştirecek. Peki, AÖF kayıtları için yapılması gerekenler neler olacak? İşte, bankalara yatırılacak olan AÖF harçları ve detaylı bilgiler

Haberin Devamı

AÖF kayıtları ve kayıt ücretleri için öğrencilerin sorgulamları devam ediyor. Anadolu Üniversitesi tarafından belirlenen tarihe gelinmesi dolayısıyla birçok öğrencinin gündeminde AÖF kayıtları yer aldı. Peki, AÖF kayıt ücreti nereye yatırılacak? İşte, AÖF kayıtları hakkında bilinmesi gereken bazı detaylar

AÖF KAYITLARI NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Çok sayıda öğrencisinin merakla araştırdığı AÖF kayıt yenileme tarihleri AÖF'ün akademik takviminde yer alıyor. 2018-2019 eğitim dönemi için AÖF kayıt yenileme işlemleri 24 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacak ve 5 Ekim 2018 Cuma günü sona erecek. Toplam 12 gün sürecek kayıt yenileme süreci hakkında başka detaylar geldiği takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

Artık öğrencilerin önce ders seçimi yapması, ardından kayıt ücretlerini bankaya ödemesi gerekecek. Ders seçimi yapılmadan bankada ödeme bilgileri oluşmayacak ve öğrenciler kayıtlarını yeniletemeyecek. Öğrenciler, ödeme yapmadığı sürece seçtikleri dersleri değiştirebilecek. Ödeme yapıldıktan sonra seçilen derslerde değişiklik gerçekleştirilemeyecek. Ders seçimi http://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden yapılacak. Kayıt yenileme işlemleri, ders seçiminin tamamlanması ve ücret ödenmesiyle tamamlanmış olacak.

Haberin Devamı

HARÇ ÜCRETİ NEREYE YATIRILACAK?

Kayıt için yapmanız gereken ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriyle gerçekleştirebilirsiniz:

Kredi Kartı/Banka Kartı ile Ödeme
(İnternet başvurunuzu yaptıktan sonra herhangi bir bankanın kredi kartı/banka kartı ile online ödeme yapabilirsiniz. Ancak, kayıt tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartı/banka kartıyla ödeme yapılamayabilir.)
İnternet Bankacılığı ile Ödeme
ATM’den Ödeme (Kartlı/Kartsız)
Mobil Bankacılık ile Ödeme

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

İnternet Başvuru Belgesi
Öğrenci Bilgi Formu
Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları
Öğrenim Belgesi
Askerlik Durum Belgesi
ANADOLUYÖS Kapsamında Kayıt Yaptıracak Adaylar İçin Ek Belgeler
Pasaport/T.C. Nüfus Cüzdanı/Kimlik Kartı/Mavi Kart Fotokopisi
Lise Diplomasının Onaylı Fotokopisi
Lise Diploması Denklik Belgesinin Onaylı Fotokopisi
Türkçe Yeterlik Belgesi

BAKMADAN GEÇME!