AÖF kayıt yenileme ne zaman yapılacak? AÖF kayıt yenileme tarihleri

Güncelleme Tarihi:

AÖF kayıt yenileme ne zaman yapılacak AÖF kayıt yenileme tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2019 19:51

AÖF kayıt yenileme işleminin ne zaman yapılacağı birçok Açıköğretim Fakültesi öğrencisi tarafından sorgulanmaya devam eden konular arasında yer alıyor. AÖF güz döneminin tamamlanmasıyla birlikte, AÖF bahar dönemi kayıt yenileme tarihlerine gözler çevrildi. Peki, AÖF kayıt yenileme ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

AÖF kayıt yenileme işleminin ne zaman yapılacağıyla ilgili araştırmalar internet üzerinden sürmeye devam ediyor. Açıköğretim Fakültesi'nin 2018-2019 öğretim yılı bahar dönemi kayıt yenileme işlemlerinin başlayacağı tarih belli oldu. Peki, AÖF kayıt yenileme ne zaman yapılacak?

AÖF TARİH VERDİ

AÖF'ün resmi internet sitesindeki akademik takvimde yer alan bilgilere göre; Açıköğretim Fakültesi'nin 2018-2019 öğretim yılı bahar dönemi kayıtları 11 Şubat'ta başlayacak. Kayıt yenileme 22 Şubat Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecek.

DÖNEM NOT ORTALAMASI NASIL HESAPLANIR?

Her dönem sonunda öğrencilerin başarı durumu, Dönem Not Ortalaması ve Genel Not Ortalaması ile belirlenir.

Bu amaçla, kayıt olunan ve not ortalamalarına katılan her dersin kredisiyle o dersten bağıl değerlendirme sonucunda belirlenen harf notunun katsayısı çarpılarak bulunan değerlerin toplamının, bu derslerin kredilerinin toplamına bölünmesi ile bir not ortalaması bulunur.

Haberin Devamı

Bu işlem bir dönem içinde alınan dersler için yapılırsa Dönem Not Ortalaması (DNO), o zamana kadar alınmış bütün dersler için yapılırsa Genel Not Ortalaması (GNO) elde edilir.

Genel Not Ortalaması hesaplanırken, tekrar edilen ders bulunması halinde bu dersten alınan en son not dikkate alınır.

BAKMADAN GEÇME!