Antika otomobil müzesi yolda

Güncelleme Tarihi:

Antika otomobil müzesi yolda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2009 15:17

İzmirli iş adamı Kaya Tuncer'in hobi amacıyla başladığı antika otomobil koleksiyonu müzeye dönüşüyor.

Haberin Devamı

Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Tuncer'in antika otomobil tutkusuyla başlayan ve 19 araçlık bir sergiye dönüşen nostaljik proje, İzmirlilerin de görebileceği Antika Otomobil Müzesi olacak. Özellikle dönem dizileri ve filmlerle son dönemin gözdesi haline gelen klasik otomobiller her kesimden insanın ilgisini çekiyor.

İzmir'deki Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı'nda da ESBAŞ'ın mini müzesinde sergilenen üç değerli araç, ziyaretçilerin en gözde duraklarından biri oldu. Özel güvenlikle korunan stantta yer alan 1937 model Packard Sedan, 1940 model Cadillac la Salle Sedan ve 1948 model Dodge, 2010 model otomobillere sanki meydan okudu.

Kent kültürüne katkı

Esbaş Tanıtım Koordinatörü Ertuğrul Işıksoy, fuarda sadece 3'ünü sergiledikleri araçlarla birlikte, 19 aracın ESBAŞ'taki müzede sergilendiğini söyledi. Esbaş'ta bulunan antika otomobil müzesini İzmir'in kültürüne katkı amacıyla kurduklarını aktaran Işıksoy, “Nitekim gerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, gerekse de belediye ve valiliğin çeşitli etkinliklerinde bu araçlarımızı kullanıma veriyoruz. Bu kent kültürüne de renk katıyor” dedi.

Haberin Devamı

Dizi ve film yapımcısı firmaların kendilerine araçlarının kullanımı için başvuru yaptığını da aktaran Işıksoy, bu konuda yardımcı olduklarını ancak bu işi ticari amaçla yapmadıklarını vurguladı. Işıksoy, “Bizim amacımız antika otomobil sayısını biraz daha artırıp İzmir'in güzel bir yerine antika otomobil müzesi kurmak ve kente bu değeri kazandırmak. Şimdilik bölgemizde teşhir ediyoruz ancak dileğimiz bu otomobilleri İzmirlilerle de paylaşmak. Fuarlardaki ilgi bunu gösteriyor” diye konuştu.

Esbaş'ı ziyarete gelen yabancı yatırımcıların da en çok ilgisini çeken yerlerden birinin antika araç müzesi olduğunu dile getiren Işıksoy, Citroen, Cadillac, Ford, Jaguar, BMW ve Morgan marka araçların büyük beğeni topladığının altını çizdi. Işıksoy, müzenin ESBAŞ'ın tanıtımına da büyük katkı sağladığını vurgulayarak müzedeki araçların bakımının profesyonel elemanlar tarafından yapıldığını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Antika otomobil müzesi yolda

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!