Antalya'da zehir tacirlerine darbe

Güncelleme Tarihi:

Antalyada zehir tacirlerine darbe
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2010 15:04

ANTALYA'da polis tarafından yapılan operasyonda, İran'dan getirildiği belirlenen 1242 gram saf metamfetamin ile 500 gram eroin ele geçirildi.

Uyuşturucuyla ilgili 6'sı Antalya'da, 2'si ise Van ve Adıyaman'da, 8 kişi gözaltına alındı. Uyuşturucu hap üretiminde kullanılan sentetik bir madde olan ‘metamfetamin’in, eroinden 7 kat daha tehlikeli olduğu belirtildi.

Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro ekipleri, İran'dan, uyuşturucu hap üretiminde kullanılan sentetik bir madde olan metamfetamini getirerek Antalya'da kurdukları atölyede hap üretmeyi planlayan bir şebekeyi takibe aldı. Şebekenin, saf metamfetamini kente getirdiği bilgisine ulaşan polis, Antalya, Adıyaman ve Van'da Özel Harekat polisleri ile narkotik dedektör köpeklerinin de katıldığı eş zamanlı operasyon düzenledi.

Polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen operasyonda, şebeke lideri oldukları öne sürülen 45 yaşındaki N.F. ve 22 yaşındaki İ.T. ile 37 yaşındaki H.Y., 35 yaşındaki M.Y., 32 yaşındaki E.H. ve aynı yaştaki M.Ç., 31 yaşındaki S.K., ve 27 yaşındaki V.K.'yı gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerlerinde, ev, otomobil ve atölye olarak hazırladıkları yerlerde yapılan aramalarda 1242 gram metamfetaminin yanı sıra, bebek bezleri içine saklanmış 500 gram eroin, 1 tabanca, 24 mermi, hassas terazi, sahte kimlikler, bir miktar esrar ve uyuşturucu satışından elde edildiği öne sürülen bir miktar para ele geçirildi. Şebek liderlerinden olduğu iddia edilen N.F.'nin bir televizyon kuruluşunun Van Müdürlüğü'nde şef teknisyen olarak çalıştığı iddia edildi.

Şüphelilerin, İran'dan temin ettikleri metamfetamini, Van'dan kargoya verdikleri, ardından Antalya'ya gelerek kargodan aldıkları belirlendi. Zehir tacirlerinin, Antalya'da belirlenen 3 ayrı noktada saf metamfetamin maddesinden milyonlarca hap üretmeyi planladıkları ileri sürüldü. Gözaltına alınan 8 kişinin Antalya, Van ve Adıyaman'daki sorguları devam ediyor.

EROİNDEN TEHLİKELİ

Narkotik Büro'da görevli uzmanlar, ele geçirilen metamfetamin maddesinin laboratuvar incelemesinde maddenin yüzde 100 saf olduğunun belirlendiğini ve bu miktardan milyonlarca hap üretilebileceğini belirtti. Uzmanlar, saf uyarıcı maddeden üretilecek uyuşturucu hapların değerinin 6.2 milyon euroyu bulabileceğini kaydetti. Antalya'da polis, geçen yıl yapılan operasyonlarda 171 bin metamfetamin bazlı uyarıcı hap ele geçirmiş, bu haplardaki toplam metamfetamin maddesinin 30 gram olduğu belirtilmişti. Metamfetaminin, eroinden 7 kat daha fazla bağımlılık yaptığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!