Antalya'da uyuşturucu içip yolcu taşımışlar

Güncelleme Tarihi:

Antalyada uyuşturucu içip yolcu taşımışlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 09:44

Antalya’da toplu taşıma şoförlerine yönelik yapılan ‘uyuşturucu taraması’ korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı. Taramanın daha ilk aşamasında 10 minibüs şoförünün sentetik uyuşturucu kullandığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Türkiye, Özgecan Aslan cinayeti sonrası ‘toplu taşıma araçlarımız ne kadar güvenli?’ sorusunu tartışırken, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım esnafına yönelik başlattığı ‘uyuşturucu taraması’ korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı. Okul servisi şoförleri başta olmak üzere minibüs ve otobüs şoförlerine yapılan taramanın daha ilk aşamasında 10 şoförün sentetik uyuşturucu kullandığı tespit edildi.

TARAMA DEVAM EDİYOR

Uyuşturucu kullandığı hastane raporu ile belgelenen personelin minibüs şoförleri arasında yer aldığı bilgisi verilirken, tarama sürecinin henüz tamamlanmadığı, uyuşturucu kullandığı raporlanan şoförlerin ise Antalya Minibüsçüler Odası tarafından meslekten men edildiği bildirildi.

BONZAİ KULLANIYORLARMIŞ

Toplu taşıma araçlarını kullanan şoförlere yönelik yürütülen uyuşturucu taramasında çıkan sonuçlarla ilgili Hürriyet muhabirine konuşan Antalya Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün, “Maalesef ilk testlerimizde 8-10 şoförümüzün sentetik uyuşturucu kullandığı belirlendi. Bu kişilerin isimlerini sağlık etiği gereği gizli tutuyoruz. Zaten kendileri meslekten men edildi” dedi.

PSİKOLOJİK TARAMA DA YAPILACAK
Uyuşturucu kullandığından şüphelenilen personele birden fazla test yapıldığını da vurgulayan Tüzün, “Tarama sonucunda araç sahipleri de dahil olmak üzere 1100 personelimiz taramadan geçirilecek. Sonuçları hiç çekinmeden kamuoyu ile paylaşacağız. Çünkü bizim amacımız vatandaşımızın güvenle toplu taşıma araçlarını kullanmasını sağlamak. Bu testin ardından şoförlerimizi psikolojik taramadan da geçireceğiz” diye konuştu.

SONUÇLARI BEKLİYORUZ
Tarama sonuçlarını şu an için açıklamayacaklarını söyleyen Antalya Halk Otobüsleri Başkanı Nadir Karatoy ise şöyle dedi: “Uyuşturucu taraması bizim üyelerimize yönelik de devam ediyor. Sonuçlarla ilgili şu an bilgi veremem. Ancak eğer sonuçlara göre uyuşturucu kullandığı tespit edilen personelle karşılaşırsak gereği anında yapılır.”

ÖZGECAN OLAYINDA NELER YAŞANMIŞTI?
Özgecan Aslan, Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te tecavüz girişimine direndiği için bir ‘minibüste’ boğazı ve elleri kesilerek öldürülmüş sonra da yakılmıştı.  Aslan'ın yanmış bedeni 13 Şubat 2015 günü suçu beraberindeki iki kişiyle işlediğini itiraf eden kişinin jandarma ekiplerini olay yerine götürmesi ile bulundu. Özgecan Aslan cinayetinin ortaya çıkması Türkiye çapında olayın ortaya çıktığı gün ve takip eden günlerde öfkeye ve gösterilere yol açtı. Olay sosyal medyada da büyük ilgi gördü ve ülke çapında pek çok gösterinin düzenlendiği 16 Şubat günü "Kara Pazartesi" olarak anıldı

Haberin Devamı

SENTETİK UYUŞTURUCU ETKİLERİ NELER?

Haberin Devamı

Sentetik uyuşturucu kullanımı anında ve sonrasında kişide ortaya çıkan semptomlar; yorgunluk, konuşma bozukluğu, yürüme bozukluğu, gözde kanlanma ve morarma, göz bebeğinin ışığa tepkisinde farklılıklar, mide ve bağırsak problemleri, duyma problemleri (yankı, ses kaybı) şeklinde sıralanabilir. Sentetik uyuşturucu herhangi bir coşkunluk, mutluluk hissi yaratmadığı halde kişi histerik şekilde gülebilir ve aniden üzgün veya sinirli pozisyona geçebilir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!