Antalya'da ÅŸüpheli yangın

Güncelleme Tarihi:

Antalyada şüpheli yangın
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 26, 2002 21:15

Antalya'da, 9 ayrı yerde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Eş zamanlı çıkan yangınlarda sabotaj ihtimali üzerinde duruluyor.

Haberin Devamı

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, ÅŸiddetli lodos nedeniyle kısa sürede büyüyen orman yangınının, yoÄŸun çabalar sonucunda tamamen kontrol altına alındığını ve söndürme çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdiler.Â

Åžiddetli lodos nedeniyle tüm söndürme ekiplerinin yangın bölgesinde kalarak çalışma yapacağını belirten Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangının kontrol altına alınmasına raÄŸmen yeniden baÅŸlamatehlikesi bulunduÄŸuna dikkati çektiler.Â

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre lodosun bu gece veönümüzdeki günlerde de süreceğini kaydeden Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, hava koşulları normale dönünceye kadar bölgede ekip bulundurulacağını kaydettiler.

4 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Serik Kaymakamı Mehmet Aydın, yangın bölgesine çok yakındaki evlerinde bulunan Fahri, Denizer, Ümmüşan ve İsmail Erişli'nin dumandan etkilendiğini ve bu kişilerin yangın bölgesindeki evlerinden çıkartıldığını belirtti. Aydın, bu kişilere yangın bölgesindeki ambulanslarda ilk müdahalenin yapıldığını ve Serik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıklarını söyledi.

4 ŞÜPHELİ

Aydın, şu ana kadar 2 ev, 3 ahır ve 3 sera ile 25 hektar orman alanının yandığını, söndürme çalışmalarına 2 helikopter, 1 uçak, 8 dozer, 12 arozöz ve 350 kişilik ekiple devam edildiğini açıkladı. Kaymakam Aydın, sabotaj ihtimali üzerinde kuvvetle durduklarını ifade ederek, bu konuda sabıkaları bulunan ve kimliklerini açıklamadığı 4 kişiden şüphelenildiğini belirtti.

AKSU'DA DA YANGIN

Serik'teki orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları sürerken, Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'ne (ANTBİRLİK) bağlı Aksu Beldesi'ndeki Dokuma ve İplik Fabrikası yakınlarında anız yangını çıktı. Yangın kısa süredebazı çam ağaçlarına da sıçradı. Enerji nakil hatlarını taşıyan ağaç direklere de hasar veren yangın, rüzgarın etkisiyle belde merkezine yayılma tehlikesi gösterdi. Ancak, ekiplerin müdahalesiyle yangın kısasürede kontrol altına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!