Antalya'da ormanlar alev alev

Güncelleme Tarihi:

Antalyada ormanlar alev alev
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2006 11:33

Antalya'nın Alanya, Kemer, Manavgat, Finike, Kumluca ve Serik ilçelerinde, dün gece başlayan orman yangınlarında onlarca hektarlık alan kül oldu. Kaş'taki yangın ise halen sürüyor.

Antalya'nın ilçelerinde dün gece başlayan orman yangınları korku ve panik yarattı. Alanya’da dün gece ilk yangın Alanya- Antalya karayolu üzerindeki Yat limanının kuzey bölgesindeki makilik alanda çıktı. Şiddetli esen rüzgar nedeniyle elektrik telleri birbirine değince kıvılcım çıkardı. Çıkan kıvılcımlar alandaki otları tutuşturunca bir anda çevredeki makilik alan alevlere esir oldu. Rüzgarla yayılan ve 3 saat süren yangında 10 hektar makilik alan ile Celil Görgülü isimli işadamının narenciye ve muz bahçesi tamamen kül oldu. Yangına ilk müdahale Alanya Belediyesi ve
Konaklı Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından yapıldı. Orman işletme Müdürlüğü'ne bağlı 7 arazöz ile 5 ekip çalışmalara katılınca yangın daha büyümeden söndürüldü. Alanya’da gece ikinci yangın ihbarı, Dim Çayı üzerinde bulunan Uğurlu Köyü'nden geldi. Yıldırım düşmesi sonucu çıktığı tahmin edilen yangında 2 hektar ormanlık alan kül oldu. Alanya ve Gazipaşa İlçesi'nden katılan 4 arasöz ve 5 ekip de bu alanda söndürme çalışmalarına katıldı. 5 saat süren söndürme çalışmaları sabahın ilk ışıklarında tamamlandı.

Kaş İlçesi'ne bağlı Kemer köyü yakınlarındaki Kıbrıs Deresi Mevkii'nde çıkan orman yangını ise halen devam ediyor. Dün gece yıldırım düşmesi sonucu çıktığı belirlenen orman yangınına Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri karadan müdahale edemedi. Sabahın ilk saatlerinden itibaren Antalya’dan havalanan 3 ayrı yangın söndürme helikopteri, söndürme çalışmalarına başladı. Yetkililer, bölgenin sarp olması dolayısıyla, yangın söndürme çalışmalarında güçlük yaşandığını kaydetti.

Kemer, Manavgat, Finike, Kumluca ve Serik'te yıldırım düşmesi sonucu meydana gelen orman yangınları ise bölgede bulunan ekiplerin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü.

Antalya Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağaoğlu, yangınların büyük çoğunluğunun yıldırım düşmesi sonucu başladığını ve küçük çaplı olduğunu söyledi. Dün gece başlayan çok sayıda yangının hemen söndürüldüğünü belirten Gedikağaoğlu, sadece Kaş'taki yangının devam ettiğini ve bu yangını da kısa sürede kontrol altına alacaklarını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!