Antalya'da kuvvetli yağış ve fırtına

Güncelleme Tarihi:

Antalyada kuvvetli yağış ve fırtına
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2014 14:52

Antalya'da kuvvetli yağış ve saatte 93 kilometreye kadar ulaşan fırtına, hayatı olumsuz etkiledi.

Haberin Devamı

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Erol Aydın, yaptığı açıklamada, Antalya ve ilçelerinin kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtınanın etkisinde kaldığını bildirdi. Rüzgarın hızının saatte 93 kilometreye kadar çıktığına değinen Aydın, son 12 saatte ise Döşemealtı ilçesine 110 kilogram, Elmalı ilçesine 69,5 kilogram, Kaş'a 46,3 kilogram, Antalya merkeze ise 40,4 kilogram yağış düştüğünü kaydetti.

Aydın, fırtınanın iki saat içinde etkisini kaybedeceğini söyledi.

OKULUN ÇATISINDAKİ KİREMİTLER UÇTU

Antalya Afet ve Acil Durum Müdürü Fevzi Timur da kuvvetli yağış nedeniyle ciddi bir problem yaşanmadığını açıkladı. Sabah saatlerinde trafikte zaman zaman sıkıntı yaşandığını ifade eden Timur, ekiplerin 6 su baskını ihbarına müdahale ettiğini bildirdi.

Timur, Antalya'daki fırtına nedeniyle Varsak bölgesindeki bir okulun çatısındaki kiremitlerin bir kısmının uçtuğunu söyledi.

KONYAALTI'NDA 4 METRELİK DALGALAR OLUŞTU

Haberin Devamı

Fırtına nedeniyle Konyaaltı Plajı'nda yüksekliği 4 metreye ulaşan dalgalar oluştu. Vatandaşlar, çamur rengine dönen denizin fotoğraflarını çekti. Bazıları da detektörlerle sahilde altın aradı. Zaman zaman Akdeniz Bulvarı'na kadar ulaşan dalgalar, sürücülere zor anlar yaşattı.

Öte yandan yağış nedeniyle Konyaaltı ilçesinde Hurma Çayı da taştı. Suların Hurma Köprüsü'nün üzerinden geçmeye başlaması üzerine Çakırlar ve Hurma mahallelerini birbirine bağlayan köprü, jandarma ekiplerince trafiğe kapatıldı.

Fırtına beklentisi nedeniyle Antalya'nın Demre ve Kaş ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!