Antalya'da korkutan yangın

Güncelleme Tarihi:

Antalyada korkutan yangın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2013 11:54

ANTALYA’nın Konyaaltı İlçesi’nde sabaha karşı çalılık alanda başlayan ve ormana sıçrayan yangında 50 hektarlık kızılçam ormanı kül oldu. Yangının NATO petrol boru hattının geçtiği noktaya yakın olması paniğe neden oldu. Alanya'daki yangın nedeniyle 200 ev tahliye edilirken, Finike çöplüğündeki alevler ormanı tehdit etmeye devam ediyor. 3 yangının kontrol altına aldığı öğlen saatlerinde ise Kumluca'dan alevler yükselmeye başladı.

Haberin Devamı

Konyaaltı İlçesi’ne bağlı Hurma Mahallesi’nde meydana geldi. Sabaha karşı saat 04.00 sıralarında çalılık alanda başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle Altınyaka Dağı’na sıçradı. Yangının NATO petrol boru hattının geçtiği noktaya yakın olması ve bölgede enerji nakil hatlarının bulunması, paniğe neden oldu.

ALEVLER ŞEHRİN ÜZERİNDE GÖRÜNTÜLENDİ / FOTO GALERİ

Hızla büyüyen yangın nedeniyle bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ile çevre ilçelerdeki belediyelerden itfaiye ve arazözler sevk edildi. Havanın aydınlanmasıyla birlikte söndürme çalışmalarına helikopterler de destek verdi. Sabah saat 08.00 sıralarında kontrol altına alınan yangında 50 hektarlık kızılçam ormanı tamamen yandı.

200 EV BOŞALTILDI

Alanya'nın Demirtaş Beldesi Aliefendi Köyü'nde, saat 03.00 henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevler, evlerin bahçelerine ve seralara da zarar verirken jandarma önlem amacıyla çevredeki yaklaşık 200 evi boşalttı. Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Oral, söndürme çalışmalarına Antalya, Serik ve Aksu'dan gelen destek ekiplerinin de katıldığını söyledi.

Haberin Devamı

ALEVLER EVLERİ TEHDİT EDİYOR / FOTO GALERİ

Gece olduğu için yangına helikopterle müdahale edilemediğini belirten Oral, "Karadan müdahaleye 70 itfaiye ve orman personeli katıldı. İlk belirlemelere göre 6 ev yandı. Bahçelerde büyük hasar var. Hasar tespiti daha sonra yapılacak" dedi. Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı ise şiddetli rüzgar nedeniyle bölgede elektriklerin kesildiğini dile getirerek yangının kontrol altına alındığını kaydetti. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

ÇÖPLÜK YANGINI ORMANI TEHDİT EDİYOR

Finike Belediyesi’nin ilçe çöplerini döktüğü alanda aylardır devam eden ve bir süre önce durdurulan çöplük yangını yeniden başladı. Yangının çöplüğün bulunduğu alanın etrafındaki ormanlık alana sıçramasından endişe ediliyor.

Finike İlçesi’nde Turunçova Sürtme bölgesindeki Buladan Kanyonu’nun hemen yanında uzun yıllardır kullanılan belediyeye ait çöplükte yeniden yangın başladı. Metan gazı patlamasıyla çok uzun süredir sürekli yanan ve Finike Belediyesi’ne ait itfaiye araçlarının haftalar süren çalışma sonrası söndürmeyi başardığı yangın, önceki gün yeniden başladı.

Haberin Devamı

BULADAN KANYONU DA RİSK ALTINDA

Yangının çöplüğün bulunduğu alanın etrafındaki ormanlık alana sıçramasından endişe ediliyor. Çöplerin döküldüğü alanın hemen kıyısında yer alan, Torosların en güzel kanyonlarından Buladan Kanyonu ise yangın nedeniyle kirlilik tehdidiyle karşı karşıya kaldı.

Bölgede metan gazı yanmasıyla havaya yayılan duman da etraftaki yerleşim bölgelerinde oturanlar için zehirli gaz tehdidi oluşturuyor. Aylardır çevreye zehirli gaz yayan çöplükte gaz bacaları ve sızdırmazlık gibi teknik altyapı olmaması da tepki çekiyor.

Çöplükte yaşanan yangının metan gazına bağlı olduğunu belirten Finike Belediye Başkanı Ak Parti’li Nail Dülgeroğlu, özellikle yaz dönemlerinde zaman zaman yaşandığını, ancak önemli bir sorun olmadığını, itfaiye ekiplerinin müdahale ettiğini dile getirdi. Başkan Dülgeroğlu, katı atık depolama alanı kuruluncaya kadar bölgeye çöp dökümünün mecburen süreceğini aktardı.

Haberin Devamı

KUMLUCA'DA ORMAN YANGINI BAŞLADI

Kumluca İlçesi'nde, saat 14.30 sıralarında orman yangını çıktı. Ortaköy Ömerbeleni mevkiinde başlayan yangına, ilk müdahale Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü, Kumluca, Finike, Beykonak ve Mavikent belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri tarafından yapıldı. Yangına, 4 helikopter, 2 uçak ve 13 arazözle müdahale ediliyor.Yangın, rüzgarın etkisiyle Karacaören mevkiine doğru ilerliyor.

ALANYA ALEV ALEV YANDI


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!