Antalya'da gergin gece

Güncelleme Tarihi:

Antalyada gergin gece
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2015 09:46

Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Uğur Yıldız’ın memleketi Antalya’nın Manavgat ilçesi geceyi gergin geçirdi. İlçede başta Side olmak üzere Çolaklı gibi önemli turizm merkezlerinde çok sayıda işyerine, Türk Bayrağı asılı olmadığı gerekçesiyle saldırıldı, iki restoran ateşe verildi. Alanya'da düzenlenen teröre tepki yürüyüşünde çıkan olaylarda HDP İlçe başkanlığının bulunduğu bina ile bir işyeri ateşe verildi.

Haberin Devamı

Dağlıca’da terör örgütü PKK saldırısında şehit düşen Piyade Sözleşmesi Er 28 yaşındaki Uğur Yıldız’ın baba ocağı, Antalya’nın Manavgat ilçesi geceyi ayakta geçirdi. Akşam saatlerinde otomobil ve motosikletleriyle toplanan kalabalık, başta Side olmak üzere Çolaklı, Ilıca gibi önemli turizm merkezlerinde Doğu kökenli vatandaşlara ait olduğu iddia edilen ve Türk Bayrağı asılı olmayan işyerlerine saldırdı, çok sayıda işyerini ateşe verdi.

Haberin Devamı

GERGİN GECEDEN FOTOĞRAFLAR

Antalyada gergin gece


Olaylardan ilki Side’de halk plajında yer alan ve jandarma karakoluna ancak 100 metre mesafe bulunan bir restoranda meydana geldi. Otellerin arasında yer alan restorantda göstericiler tarafından çıkartılan yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü ancak restoran tamamen kül oldu. Turistler yangını sahilden izlerken çevre otellerde bulunanlar gecenin ilerleyen saatleri olmasına rağmen otellerinden bavullarıyla ayrılması dikkati çekti. Diğer yangın ise antik Side’nin hemen girişinde yer alan bir restoranda çıktı. Restoran yangında tamamen kül olurken Türk Bayrağı asılı olduğu için dokunulmayan bir araç kiralama şirketi ise işyerine sıçrayan alevler nedeniyle büyük zarar gördü.

Haberin Devamı

MANAVGAT’TA KAVGA: 1 ÖLÜ, 2 YARALI
Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde iki ayrı grup arasında çıkan kavgada, bıçakla yaralanan Mehmet Acar yaşamını yitirdi. Manavgat’ta iddiaya göre esnaf olan iki ayrı grup Çolaklı Mahallesi’nde karşı karşıya geldi. Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine taraflar birbirine saldırdı. Kavga sırasında Fatih Sultan Mehmet Varol, Ahmet Demir ve Mehmet Acar bıçakla yaralandı. Yaralılar ambulansla Side Anadolu Hastanesi’ne götürüldü. Yaralılardan durumu ağır olan Mehmet Acar müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Olay sonrası her iki grup da dağılırken, bölgeye jandarma ekipleri yönlendirildi. Jandarmanın çalışması sonucu olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı.

Antalyada gergin gece


Gösteriler sırasında Antik Side çarşısında ise çok sayıda işyeri zarar gördü. Kalabalık taş ve sopalarla işyerlerine saldırırken kırılan camları, bölge esnafı ve belediye görevlilerine temizledi.

Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü ve Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen olayların ardından çarşıya gelerek incelemelerde bulunurken, gece boyu Antik Side’ye girişler jandarma kontrolünde gerçekleşti.

Antalyada gergin gece


ALANYA’DA DA HDP İLÇE BİNASI ATEŞE VERİLDİ

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen teröre tepki yürüyüşünde çıkan olaylarda HDP İlçe başkanlığının bulunduğu bina ile bir işyeri ateşe verildi.

Haberin Devamı

Antalyada gergin gece

Alanya’da düzenlenen teröre tepki yürüyüşü, saat 19.00 sıralarında grubun Atatürk Anıtı önünde toplanmasıyla başladı. Şehit polisler Abdullah Ümit Sercan ile İbrahim Halil Aksoy’un ailelerinin de yer aldığı yaklaşık 2 bin kişilik grup Türk bayrakları eşliğinde yürüyüşe geçti. Polisin güvenlik önlemi aldığı yürüyüş sırasında terör örgütü aleyhine sloganlar atan gruptan bazıları İskele Caddesi’nde kendilerine zafer işareti yapıldığı iddiasıyla yerden söktükleri kaldırım taşlarıyla bir diskoya saldırdı. İşyerinin camları kırılırken, grup polis tarafından uzaklaştırıldı. Olayların ardından şehit polislerin yakınları yürüyüşten ayrıldı.

Haberin Devamı

Grup daha sonra başlangıç noktası olan Atatürk Anıtı’na doğru yürüyüşe geçti. Gruptan bazıları HDP ilçe başkanlığının bulunduğu binaya yöneldi. HDP ilçe başkanlığının bulunduğu 4 katlı binanın bitişiğindeki bir restorana saldıran grup, burayı ateşe verdi. Alevler bir anda büyürken, bazı göstericiler restoranın çatısından HDP binasına çıkmaya çalıştı. Olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edilirken, yangın büyüyerek HDP ilçe başkanlığının bulunduğu binayı sardı.

Polis gruba biber gazıyla müdahale etti. Olay yerine Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da gönderildi. Polisin uğraşları sonucu grup uzaklaştırılırken, yangına Alanya Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri ve TOMA ile müdahale edildi. İşyerinde bulunan tüplerin patladığı olayda yaralanan olmazken, restoran ve HDP ilçe başkanlığının bulunduğu bina kullanılamaz hale geldi.

Haberin Devamı

Antalyada gergin gece

Olaylar üzerine çevre ilçelerden takviye polis ekibi sevk edildi. Yangına müdahaleye giden itfaiye ekiplerinin yolu göstericiler tarafından kesilirken, ara sokaklara dağılan gruba polisin müdahalesi sürüyor. Grubun ara sokaklarda çok sayıda işyerine taş ve sopalarla saldırdığı ve bazılarını ateşe vermeye çalıştığı belirtildi. Bu arada biber gazından etkilenen birçok kişi ise ambulanslarla hastanelere götürüldü.

Antalyada gergin gece

İŞ YERLERİNE SALDIRI

ALANYA’da teröre tepki yürüyüşünün ardından çıkan olaylarda polisin müdahale ettiği grup ara sokaklarda dağıldı. Farklı gruplar halinde toplanan göstericiler, kent merkezindeki çok sayıda iş yerine ve araca zarar verdi. Çoğunluğu Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bazı iş yerlerine önce taş ve sopalarla saldıran göstericiler ardından da iş yerlerini ateşe verdi. Çıkan yangınlara Alanya Belediyesi’ne bağlı itfaiye araçlarının yanında TOMA’lar da müdahale etti. Göstericilerin saldırdığı bir restoran sahibinin grubu dağıtmak için havaya ateş açtığı belirtildi.

MARKET ATEŞE VERİLDİ

Olaylar sırasında bir grup cadde üzerindeki bir marketi tahrip etti. Bu sırada marketin yakınından geçen bir kadın turist, grubu engellemeye çalıştı. Grup kadını kucaklayıp marketin uzağına götürdükten sonra taş ve sopalarla içerideki ürünleri dağıttıktan sonra iş yerini ateşe verdi. Kadın turistin bölgeden geçen bir polis ekibini durdurması sonrası yangına önce TOMA ardından da itfaiye müdahale ederek söndürdü. Yangın sonrası markette zarar oluştu. Alanya’da çıkan olaylarda 35 yaşındaki Erkan Uğul yaralandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!