Antalya'da fabrikada yangın

Güncelleme Tarihi:

Antalyada fabrikada yangın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2006 10:33

Antalya'nın Yeşilbayır Beldesi'nde sera plastiği fabrikasında yangın çıktı.

Mustafa Tulpar'a ait İstanbul Sera Plastik Fabrikası'nda bu sabah 06.15 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek çevreye yayıldı.

Yangın, Antalya Büyükşehir Belediyesi, çevre belde belediyeleri, Orman Bölge Müdürlüğü ve Antalya Uluslararası Havalimanı İşletmesi itfaiye ekiplerince kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yangında, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Fuat Uslu ile itfaiye eri Erdem Dilli yaralanarak, Antalya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldılar. Hafif yanıkları bulunduğu öğrenilen yaralıların, ayakta tedavi edildikleri belirtildi.
Sera plastiği, plastik ip, strafor, plastik boru ve poşet üretimi yapılan fabrikanın Kurban Bayramı dolayısıyla çalışmadığı, yangın anında fabrikada 2 bekçinin görev yaptığı, ancak yangını bekçilerin değil, yakındaki jandarma karakolundaki nöbetçilerin fark ettiği bildirildi.

Yetkililer, 13 bin metrekare arazi içinde, 8 bin metrekare kapalı alana sahip ve 95 işçinin çalıştığı fabrikanın Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınma hazırlığında olduğunu ifade ettiler.

Jandarma yetkilileri, yangının fabrikanın poşet bölümünde ve elektrik kontağından çıktığının tahmin edildiğini kaydettiler.

Bu arada, fabrikada çalışan ve yangına müdahale eden işçilerden İbrahim Metin (20), yangın sırasında bir kaç kez patlama sesi duyduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!