Antalya'da Cerattepe umudu

Güncelleme Tarihi:

Antalyada Cerattepe umudu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 09:17

Tüm Türkiye’de yankı bulan Cerattepe eylemleri Antalyalı çevrecileri umutlandırdı. Finike’deki ocakların kapatılması için imza kampanyası başlatan çevreciler, toplanan imzaları Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunacak.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara Çankaya Köşkü’nde kurduğu “Cerattepe masası” Antalyalı çevrecilerin umudu oldu. Artvin Cerattepe’deki bakır madeninin faaliyetlerinin durdurulduğu müjdesini veren Davutoğlu’nun, “Cerattepe’nin güzelliklerini korumak bizim en temel borcumuz. Yanlış bir uygulama olur ise bunun da gereğini yaparız” sözleri üzerine harekete geçen Finikeli çevreciler, emsal bir kararın Antalya’da alınması için imza kampanyası başlattı.

 



OCAKLAR KAPATILSIN

Finike Taş Ocakları ile Mücadele Platformu üyesi avukatların girişimi ile başlatılan kampanyada toplanacak imzalar bölgeye ilişkin bilgileri içeren bir dilekçe ile Başbakanlığa teslim edilecek. Cerattepe kararını emsal olarak gösterecek olan çevreciler, Finike’de portakal, nar, zeytin ve bal üretimine zarar veren, asırlık sedir ağaçlarını kesen taş ve mermer ocaklarının mahkeme kararları açıklanana kadar kapatılmasını isteyecek.

DOĞA BİZİM HER ŞEYİMİZ

Cerattepe hassasiyeti ile ortaya çıkan kararların kendilerini sevindirdiğini söyleyen çevreci avukat İsmail Doğan Tunçbilek, “İmza kampanyasını pazartesi günü başlatıyoruz. Hedefimiz 40 bin imza toplayıp bu imzaları Başbakanlığa teslim etmek. Umarım Artvin’e gösterilen çevre hassasiyeti turizmin, tarımın başkenti Antalya için de gösterilir. Biz süreçten umutluyuz. Bu umutla çalışmalarımızı daha da hızlandırdık” diye konuştu.

UMUDUMUZ VAR

Antalya’daki çevre tahribatının Artvin’dekinden daha fazla olduğunu söyleyen çevreci avukat Fikri Doğan ise şöyle dedi: “Antalya’da ve özellikle Finike’de gerçekten tam bir katliam yaşanıyor. Buradaki tarım hatta hayvancılık ocaklar nedeniyle durma noktasına geldi. İşte biz Cerattepe hassasiyetini kendi bölgemizde de görmek istiyoruz. Belki Artvin kadar örgütlü olamıyoruz ama yine de umudumuz var.”

ÇEVRE YOK EDİLİYOR

“Buradaki ocakların neredeyse tamamı ÇED raporu olmadan faaliyet gösteriyor. Bu ocaklarla ilgili süren davalar var. Ancak davalara rağmen faaliyetler bir türlü durmuyor. Dağlar peynir gibi kesilmeye, asırlık ağaçlar kütük haline getirilmeye devam ediyor. Her geçen gün artan toz bulutu dünyaca ünlü Finike portakalını katlediyor. Tek amacımız doğanın yok edilmesine karşı durmak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!