Antalya'da 3 bin memur eylem yaptı

Güncelleme Tarihi:

Antalyada 3 bin memur eylem yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2009 14:40

ANTALYA'da Türkiye Kamu- Sen ile Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) üyesi olan memurlar bugün iş bıraktı. Yürüyüş yaparak meydanda toplanan yaklaşık 3 bin memur, ‘Yaşasın grev, yaşasın mücadelemiz’ sloganları attı.

Kamu kurumlarında ve hastanelerde herhangi bir aksama yaşanmazken, okullarda eğitim yapılmadı. Bazı öğretmenler, okula gelen öğrencileri bugün ders yapılmayacağını söyleyerek evlerine geri gönderdi.

TRT Caddesi Tonguç Kavşağı'nda bir araya gelen memurlar, davul zurna eşliğinde halaylar çekip sloganlar atarak yürüyüşe başladı. ‘Yaşasın grev, yaşasın mücadelemiz’ sloganları atan kalabalık, polis çemberi eşliğinde yürüyerek Yavuz Özcan Parkı'na ulaştı. Memurlara, sivil toplum örgütleri, öğrenciler, siyasi parti temsilcileri de destek verirken bazı kişiler evlerinin balkonuna ya da işyerlerinin önüne çıkarak alkışlarla iş bırakan memurlara destek oldu.

Parkta davul zurna eşliğinde oynayıp halay çekmeyi sürdüren memurlar adına Kesk Dönem Sözcüsü ve Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez konuştu. “25 Kasım Grevi, emekçilerin siyasi iktidara bir uyarısıdır. Yanlışlığı defalarca kanıtlanmış politikalarınızı terk etmeniz için yapılan bu son uyarıdır” diyen Sönmez, şunları söyledi:

“25 Kasım Grevi hukuku çiğneyerek engellediğiniz toplu sözleşme ve grev hakkımızı engellemeyi bırakmanız için yapılan uyarıdır. Yıllardır emekçilerin sorunlarına kulak tıkadınız. Bu ülkenin çalışma yaşamını çağ dışı sendika yasalarıyla yönetmekte ısrar ettiniz. Emekçileri işçi, memur, sözleşmeli, kadrolu, 4/B'li 4/C'li diye ayırdınız. Kurum işçisi, taşeron işçisi diyerek emeği her zaman bölmeye çalıştınız. Attığınız her adımla emekçilere saldırdınız. Onları açlık sınırının altındaki ücretlere mahkum etmek için her yolu denediniz. Bu nedenle bu grevi hak ettiniz.”

Açıklamanın ardından memurlar olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!