Antalya yanıyor, tatilciler keyif çatıyor

Güncelleme Tarihi:

Antalya yanıyor, tatilciler keyif çatıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2007 14:24

HAVA sıcaklığının 42 derece olduğu Antalya’da plaj, sahil ve su parkları tatilcilerle dolup taştı

Haberin Devamı

Bunaltıcı sıcakta sulu serinlik arayanlar, turistik tesislerin plaj ve havuzlarına akın etti. İşletmeciler de kavurucu sıcakta tatilcilere birbirinden ilginç serinlik yöntemleri sundu.

Turizm kenti Antalya'ya yılbaşından bugüne kadar havayoluyla gelen turist sayısı, sektörde ‘altın yıl’ olarak bilinen 2005'in rakamlarını da geride bırakarak 3 milyon 840 bin 784’e ulaştı. Bölgedeki 180'e yakın beş yıldızlı otel ve tatil köyü ile 650'nin üzerindeki yıldızlı tesisler, yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Genel seçimlerin ardından hıncahınç dolan tesislerde kalan tatilciler, bugün gölgede 42 dereceye ulaşan sıcakla boğuştu.

Nem oranının yüzde 45'i aşmasıyla daha da fazla hissedilen sıcaktan bunalan tatilciler ve yerli halk, Konyaaltı ve Lara sahillerini doldurdu. Islak ve serin eğlencenin tadını doya doya yaşamak isteyenler, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde serinlemeye çalıştı. Kimisi çocuğu ile kimisi de sevgilisiyle denize girerken sahil dolup taştı. Şemsiye ve şezlongların görünümü, ‘mantar tarlası’nı aratmadı. Denize girmekten yorgun düşen bazı tatilciler de şezlong üzerinde güneşlendi.

Haberin Devamı

SU PARKLARINDA SERİNLİK

Yabancı turistler ise daha çok su parklarını tercih etti. Çılgınca eğlencelerin yaşandığı Aquapark ve Aqualand'ı dolduran çoğunluğu Rus tatilciler, kaydıraklardan kaydı, sulu eğlencelere ortak oldu. Yapay şelale altında serinlemeye çalışan turistler, bununla da yetinmeyince buz gibi su akıtan hortumlarla birbirlerine yıkadı. Fıskiyelerin serinlik aracı olduğu Antalya'da bota binen turistler, şelalelerin altına koştu. Bazı turistler, şezlonglara uzanarak saatlerce güneş banyosu yaptı.

SAHİLLER CIVIL CIVIL

Antalya'nın sahil kesimindeki ilçelerinde de sıcaklar bunalttı. Kemer, Alanya ve Kaş ilçelerinin sahil ve plajları yerli- yabancı tatilcilerle doldu. Alanya'nın Damlataş, Begonvil, Avsallar, İncekum ve Okurcalar plajlarında adım atacak yer kalmadı. Sereserpe güneşlenip denize giren turistler, tatilin tadını çıkardı. Damlataş ve Kleopatra plajları, birbirinden güzel ve üstsüz tatilcileri ağırladı. Sıcak, mavi turlara ilgiyi de artırdı. Özellikle Rus turistler, tur teknelerine binerek Alanya Kalesi, Küçük Mağara, Korsanlar Mağarası, Dilvarda Burnu, Damlataş Mağarası, Aşıklar Mağarası, Fosforlu Mağara, Büyüktaş ve Tünel'i gezdi. Kemer İlçesi'nde de otellerde yaşanan yüzde 100 doluluk sahillere de sıçradı. Boş şezlong bulmanın zor olduğu Kemer sahillerinde turistler, denize girerek serinlemeye çalıştı. Phaselis, Tekirova, Çıralı, Olympos, Göynük ve Beldibi sahilleri de sezonun en yoğun gününü yaşadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!