Antalya üniversiteler kenti olacak

Güncelleme Tarihi:

Antalya üniversiteler kenti olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 10:22

Turizm, tarım, ticaret, teknokent ve taşımacılıkta hızla gelişen Antalya'nın gelecek yıllarda “üniversiteler kenti” olabileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, yaptığı açıklamada, Antalya'nın, Türkiye'nin yanı sıra dünyada önemli yer edinebilmesi için ekonominin birkaç sektör yerine çok çeşitli sektörlere göre yapılandırılması gerektiğini belirtti.

Antalya'nın turizm ve tarım sektörlerinin yanı sıra fuar ve kongre merkezi, üniversite kenti, Doğu Akdeniz'in ticaret ve finans merkezi olması halinde yeni ve önemli bir iktisadi kimlik kazanacağını ifade eden Mat, Antalya'nın üniversiteler kenti olmaya başladığını kaydetti.

Üniversitelerin, bulundukları kentlerin gelişimine bilgi ve kültür anlamında önemli katkısı olduğunu söyleyen Mat, şöyle konuştu:

“Antalya, coğrafi konumu, iklimi ve kültürel altyapısını geliştiren bir kent olarak Akdeniz Bölgesi'nde üniversiteler için çok elverişli konumdadır. Bu nedenle Defterdarlığımız tarafından ilk olarak geçen yıl Serik ilçesi Kadriye beldesindeki 107 bin 53 metrekare yüz ölçümüne sahip alan, Akdeniz Eğitim Vakfı'na (AKEV), Antalya Üniversitesi kurulmak üzere 49 yıllığına tahsis edildi.”

Yine geçen yıl, Çıplaklı beldesinde bulunan, mülkiyeti hazineye ait 341 bin 909 metrekarelik arazinin üniversite kurulması amacıyla, ileride kurulacak irtifak hakkına esas teşkil etmek üzere, ön izin ihalesi yapıldığını ifade eden Mat, bu arazinin İbn-i Sina Üniversitesi kurulmak üzere Gaye Eğitim, Sağlık, Spor ve Çevre Vakfı'na tahsis edilmesi için ön izin verildiğini kaydetti.

Mat, ön izin süresi içinde gerekli işlemlerin ve imar planının yaptırılması, değiştirilmesi veya uygulama projelerinin tamamlanması halinde, söz konusu vakfa irtifak hakkı tesis edileceğini bildirdi.

Mat, Yeşilbayır beldesindeki 87 dönümlük hazine arazisinde üniversite kurulması için ihale çalışmalarının sürdürüldüğünü, gelecek ay taşınmazın ön izin ihalesinin yapılacağını sözlerine ekledi.

Bu arada, Atılım Üniversitesinin de Antalya'da fakülte kurmak üzere arazi talebinde bulunduğu öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!