Antalya’da bomba: 4 ölü, 87 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Antalya’da bomba: 4 ölü, 87 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2006 00:00

Antalya’nın en işlek noktalarından Dönerciler Çarşısı karşısındaki Büyükşehir Belediye İşhanı önünde dün saat 16.40’ta patlama meydana geldi.

Haberin Devamı

Antalya'nın Kalekapısı Mevkii'nde meydana gelen patlamada, 4 kişi hayatını kaybetti, 14'ü yabancı turist 87 kişi ise yaralandı. Yaralılar, bölgedeki hastanelerda tedavi altına alınırken, patlamaya Belediye İşhanı binasının önündeki parkedilmiş çok sayıda motosikletten birine bırakılan yaklaşık 2 kiloluk A-4 patlayıcısının cep telefonuyla uzaktan patlatılmasının neden olduğu iddia edildi.

Kentin en işlek noktalarından Kalekapısı Mevkii'ndeki Dönerciler Çarşısı karşısındaki Büyükşehir Belediye İşhanı'nın önünde, saat 16.45'te büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada, Ümran Arık ve emekli polis memuru Bahattin Aykut, İlter Avşar ile kimliği henüz belirlenemeyen 1 kişi hayatını kaybederken, 14'ü yabancı turist 87 kişi de yaralandı.

RESMİ AÇIKLAMA: 3 ÖLÜ

Haberin Devamı

Ancak, Emniyetin yaptığı resmi açıklamada 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 yaralı olduğunu duyurdu. Antalya Emniyeti Önleyici Hizmetler Şube Müdürü ve Emniyet Basın Sözcüsü Akif Aktuğ, patlamada 3 kişinin öldüğünü, yaklaşık 20 kişinin de yaralandığını açıkladı. Olay yerinde açıklama yapan Aktuğ, “Saat 16.40 sıralarında Belediye İşhanı'nın önünde park etmiş motosikletlerin arasında bir patlama olmuştur. Olay henüz çok yenidir. Olayla ilgili 2 kişinin eşkali tespit edilmiştir. Konuyla ilgili araştırma devam etmektedir. Olayda, bir emekli polis memuru Bakil Baykurt, İmran Arık ve kimliği tespit edilemeyen bir kişi hayatını kaybetmiştir” şeklinde konuştu. Aktuğ, durumları hafif olanın yaralı sayısına dahil edilmediğini belirtti.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE

Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla bölgedeki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Patlamada, olay yerinin 200 metre uzağındaki işyerlerinin camları yerle bir oldu. Çevredeki çok sayıda otomobilde hasar meydana geldi. Patlama sonrasında Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ile Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salim Olguner, olağanüstü toplandı.

CANLI BOMBA İHTİMALİ

Polis, canlı bomba olma ihtimali üzerinde dururken patlamaya Belediye İşhanı binasının önündeki parkedilmiş çok sayıda motosikletten birine bırakılan yaklaşık 2 kiloluk A- 4 patlayıcısının cep telefonuyla uzaktan patlatılmasının neden olduğu iddia edildi. Olaydan sonra açıklama yapan Antalya Emniyeti Önleyici Hizmetler Şube Müdürü ve Emniyet Basın Sözcüsü Akif Aktuğ, “Saat 16.45'te Belediye İşhanı'nın önünde park etmiş motosikletlerin arasında bir patlama olmuştur” dedi.

Haberin Devamı

ESNAF TÜRK BAYRAĞI ASTI

Antalya'daki patlamadan sonra Kalekapısı mevkiindeki esnaf, işyerlerine Türk bayrakları astı. Kaleiçi ve civarındaki bir çok restoran, bar ve disko da akşamki eğlence programlarını iptal etti.

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, emniyet müdür yardımcısı, şube müdürü, emniyet amiri rütbesindeki personeli Uncalı Emniyet Müdürlüğü'nde toplantı yaptı. Antalya Garnizon komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

13 YIL SONRA 2'NCİ PATLAMA

Antalya'da, bundan 13 yıl önce de, bir gece içinde 4 ayrı yerde patlama yaşanmıştı. 27 Haziran 1993 tarihinde saat 21.45'te peşpeşe yaşanan patlamalarda, toplam 24 kişi yaralanırken, Dönerciler Çarşısı'nda meydana gelen patlamada ise 7'si turist, 16 kişi yaralanmıştı. Dönerciler Çarşısı'ndaki patlama, turistlerin gruplar halinde yemek yediği sırada meydana geldi. Bölücü terör örgütü PKK'nın, Türkiye'nin çeşitli turistik bölgelerinde bombalı eylemler düzenleyeceği yönündeki istihbaratı 10 gün önce emniyet güçlerine ulaşmasına karşın patlamalar önlenememişti.

Haberin Devamı

TURİZMİ BALTALIYORSUNUZ’ TEPKİSİ

Olay yerindeki vatandaşlar yerel VTV kameramanı Nurettin Özkan'a, “Turizmi baltalıyorsunuz. Çekim yapmayın kardeşim” diye saldırdı. Yaralılar, yerde yatarken sarrafların da altınları topladığı görüldü.

KENTTE SIKI ÖNLEMLER

Akşam saatlerinden itibaren güvenlik önlemleri arttırıldı, kentin giriş ve çıkış noktaları tutuldu. Kentin tüm semtlerindeki ATM'ler de yeni bir patlama olasılığına karşı kontrol altına alındı. Polis, elindeki eşgaller üzerine yollarda şüpheli kişileri çevirerek kimlik ve üst araması kontrolleri yaptı. Daha önceden belirlenen bölücü terör örgütüyle bağlantısı olabilecek kişilerin adreslerine ise baskın düzenledi.

HAYATINI KAYBEDENLER

İmran Arık (20), emekli polis memuru Baki Baykurt ve İlter Avşar (18)

YARALILARDAN 14'Ü YABANCI TURİST

Haberin Devamı

Antalya'daki patlamada, 14'ü yabancı turist olmak üzere 87 kişi yaralandı. Turistlerden 4'ü Ürdün, 3'ü Rus, 3'ü Alman, 2'si Hollandalı, 1'i İsrail ve 1'i de İran vatandaşı. Yaralıların tedavi görmekte oldukları hastanelere göre dağılımıyla isimleri şöyle:

87 YARALI ÇEŞİTLİ HASTANELERDE TEDAVİDE

- Antalya Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralılar: Özcan Aslan, Kadri Yılmaz, Eren Şahiner, İlhan Demir, Suat Yavuz, Halil İbrahim Taştekin, Begüm Erol, Elan Mannaçhen (İsrail), Maran Elav (Ürdün), Metar Elav (Ürdün), Miran Elav (Ürdün), Suna Demirbaş, Gönül Yeşil, Dursun Akyatan, Hamza Abdülkerim Kazara, Ekim Sarıbardak, Mustafa Yılmaz, Mustafa Sungur, Ebrugül Erenşehin, Ayhan Şen, Tarık Güngör, Murat Kara ve Zülfikar Sönmez.

Haberin Devamı

- Akdeniz Sağlık Vakfı Hastanesi'nde tedavi gören yaralılar: 25 yaşındaki Özcan Arslan, 30 yaşındaki Mesut Ekici, 24 yaşındaki Volkan Aslan, 44 yaşındaki Fatma Etik, 21 yaşındaki Ebru Özcan, 16 yaşındaki Bilgehan Can, 24 yaşındaki Nuri Volkan Arslan, 29 yaşındaki Hikmet Uyanık, 20 yaşındaki Selami Şarkan, 24 yaşındaki Ramazan Yalan, 16 yaşındaki Serdar Aslan, 26 yaşındaki Metin Baysal, 40 yaşındaki Ali Haydar Bora, 63 yaşındaki Nuri Keşkül, 28 yaşındaki Yasin Yazıcı, 43 yaşındaki Muhammed Ali (İran), 44 yaşındaki Ali Sirkecioğlu, 35 yaşındaki Emine Kesici, 21 yaşındaki Hasan Kurkan, 39 yaşındaki Semra Akkemik ve 31 yaşındaki Ali Şimşek.

- Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralılar: Polis memuru Ayhan Bozkurt, Muharrem Poyraz, Emine Güneş, Gülsüm Ölmez, Tuğçe Şentürk, Ali Kemal Ankara, Duygu Şener, Engin Ülker, Deniz Geygel, Fatma Küçük, Arife Palkan, Serdar Çayıklı, Hüseyin Gülhan, Ayşegül Çağlar, Ali Uçtu, Fazıl Alan, Ayşegül Zeren, Sevgi Zeren, Murat Özbelen, Halit Akcan ve Hezbetullah Yıldız.

- Özel Yaşam Hastanesi'nde tedavi gören yaralılar: Aslı Canlı, Fatma Gebeş, Hasibe Güngör, Hülya Canlı, Maksimov Dimitriy (Rus), Olga Privezacev (Rus), Roman Blyozkin (Rus) ve Mustafa Gökşen.

Özel Anadolu Hastanesi'nde tedavi gören yaralılar: Chirstian Wilhelm (Alman), 40 yaşındaki Sabina Storm (Alman), 27 yaşındaki Agnes Nonkes (Hollanda), 32 yaşındaki Prigs Ruud (Hollanda), 38 yaşındaki Abidin Ataş ve 62 yaşındaki Sultan Ataş.

- Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören yaralılar:

40 yaşındaki Şafak Güven, 36 yaşındaki Halit Okan, Stfani Storm (Alman), ayrıca ismi açıklanmayan 4 kişi ve 1 Ürdünlü turist.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!