Antalya Belediyesi'nden özel güvenlik hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Antalya Belediyesinden özel güvenlik hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2008 12:01

Antalya Büyükşehir Belediyesi, özel bir güvenlik şirketi ile yaptığı anlaşma sonucu, Kaleiçi ve Cumhuriyet Meydanı, Yat Limanı, Lara Plajı ve Gençlik Parkı'nda 24 saat güvenlik görevlisi bulunmasını sağlayacak.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Uğurcan Ecemiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Meydanı ve Kaleiçi semtine 40 milyon YTL'yi aşkın yatırım yaptığını ifade etti. Bu yatırımların korunması gerektiğine işaret eden Ecemiş, Yat Limanı, Kaleiçi, Cumhuriyet Meydanı, Lara Plajı ve Gençlik Parkı'nda görevlendirmek için 140 kişilik özel güvenlik hizmeti satın alındığını bildirdi.

Bu görevlilerin kanunların verdiği yetkiyle hareket edeceğini anlatan Uğurcan Ecemiş, şöyle konuştu:

“Kaleiçi'nin meskun mahal olması nedeniyle İçişleri Bakanlığı'ndan özel izin alınması gerekti. Çünkü meskun mahallerin güvenliği, kolluk kuvvetlerinin yani polisin esas yetkileri arasında. Bu açıdan bizim görevimiz, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bu bölgeye yaptığı yatırımları korumak ve onlara verilecek zararı önlemek. Güvenlik görevlilerinin diğer bir görevi, gördükleri olumsuzlukları zabıtaya haber vermek. Çığırtkanlık, hanutçuluk ya da turistleri rahatsız eden herhangi bir şey gördükleri zaman yetkileri dahilinde müdahale etmek ve bu konuda zabıtaya veya kolluk kuvvetine haber vermek. Ayrıca gördükleri olumsuzluklarda polise yardımcı olmak.”

Ecemiş, bu bölgenin güvenliğini üstlenmediklerini, polisin görevinin bölgede süreceğini, özel güvenlik görevlilerinin polise sadece yardımcı olacağını dile getirerek, “Görevimiz Antalya halkına daha huzurlu bir ortam sağlamak” dedi.

Uğurcan Ecemiş, anlaşma gereği özel güvenlik şirketinin şu anda 140 elamanının 24 saat süreyle vardiyalı olarak görev yapacağını bildirdi. Şirket ile anlaşmayı ilk aşamada 4 ay için yaptıklarını, maliyetinin ise 1 milyon YTL olacağını anlatan Ecemiş, güvenlik görevlilerinin hizmetleri sırasında bir otomobil, üç motosiklet ve bir golf aracı kullanacağını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!