Antalya Aksu’da orman yangını

Güncelleme Tarihi:

Antalya Aksu’da orman yangını
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2015 15:17

ANTALYA’nın Aksu İlçesi’nde çıkan ve 10 dönümlük alanda etkili olan orman yangını 2 saat süren çalışma sonucu kontrol altına alındı. Piknikçilerin yaktığı ateş sonucu çıktığı tahmin edilen yangını söndürmek için itfaiye, polis ve vatandaşlar büyük çaba sarf etti.

Haberin Devamı

Yangın saat 13.00 sıralarında Hacıaliler Mahallesi, Pabuçlar mevkiindeki ormanlık alanda çıktı. Mahalle sakinlerinin fark ettiği yangın, itfaiye ve polise bildirildi. Polis, orman içersinde bulunanları uyarmak için hoparlörlerle anonslar yaptı. Orman çevresinden geçen yollar trafiğe kapatıldı. İtfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin müdahale ettiği alevler rüzgarın etkisiyle büyüdü. TIR’larla ormanlık alana getirilen arazözlerle orman içersinde hendek açılarak, alevlerin sıçraması engellendi. 2 yangın söndürme helikopteri alevlerin bulunduğu alana köpüklü su bırakırken, yaklaşık 100’e yakın orman işçisi ve itfaiye eri basınçlı suyla müdahale etti.

10 dönümlük alanda etkili olan yangın, 2 saat süren çalışmanın ardından kontrol altını alındı. Ormanlık alanda görevlilerin bulduğu 5 kaplumbağa ise güvenli alana alındı. Yangının piknikçilerin yaktığı ateş sonucu çıktığı yönünde bilgi aldıklarını belirten Aksu Belediye Başkanı AK Partili Halil Şahin, "Yangının nedeni ya piknikçiler ya da sigara izmariti. Ekipler çalışıyor. Can ve mal kaybı yok. Nemin düşmesi ve rüzgar, alevlerin büyümesine yardımcı olmuştu. Ancak ekipler kontrol altına aldı" dedi.

Haberin Devamı

Yangın söndürme çalışmalarına katılan Ümmü Yılmaz, "Adana’dan kardeşimin yanına geldim. Duman çıktığını görünce ben de elimle toprak atarak alevleri söndürmeye çalıştım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!