Antakya'da ikinci felaket korkusu

Güncelleme Tarihi:

Antakyada ikinci felaket korkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2001 00:00


Tuncay DAĞLI/ Mehmet EZER/ Hamza EZER/ Aykut ÜNLÜPINAR
ANTAKYA (Hatay) (DHA)

Geçen hafta Antakya'da şiddetli yağış sonrası yaşanan sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışırken meteorolojinin yeniden şiddetli yağmur beklendiğini açıklaması, il yöneticilerini ve Antakyalıları endişelendiriyor.

Yer gök çamur
Hatay'ın Samandağ İlçesi'ne bağlı Aknehir Beldesi, sel felaketi nedeniyle çamura bulandı. Yükselen Asi Nehri, Akpınar Mahallesi'nde bahçeleri, evleri, yatakları, yorganları çamurla kapladı.
Hatay'da yaşanan felaket, suların çekilmesiyle iyice gün yüzüne çıktı. Aknehir Beldesinin, Asi Nehri'ne yakın olan bölümünün selin getirdiği çamur ve mille kaplı olduğu görüldü.
Aşırı yağışın başlamasıyla önlem olarak boşaltılan Akpınar Mahallesi'ndeki evlerine dönen vatandaşlar, çamurlarla kaplanmış yataklarını, eşyalarını dışarı çıkararak kurutma çabasına girişti.
Aknehir Belediye Başkanı Mehmet Ali Gülüm, Akpınar Mahallesi'nde 101 evin sular altında kaldığını, kanalizasyonun tıkandığını belirterek, ''Sular çekilince de gördük ki sokaklar ve evler çamurla, mille kaplanmış. Vatandaşların kullanılacak eşyası kalmamış'' dedi.
Kanalizasyonu, su pompalayarak açmaya çalıştıklarını ancak sokaklardaki mili ve çamuru temizlemek için iş makinelerine ihtiyaç duyduklarını belirten Gülüm, şöyle devam etti:
''Afeti hepimiz yaşadık. Bu nedenle araç yardımı konusunda kimseye sitem edemiyoruz. Elimizdeki olanaklarla çalışıyoruz. Vatandaşlar da ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar.''
Belediye Başkanı Gülüm, 1998 yılında da aşırı yağış nedeniyle Asi Nehri'nin taştığını, yine aynı bölgenin sular altında kaldığını hatırlatarak, ''Yapılacak 3 kilometrelik set bizi Asi'nin baskınlarından korur'' dedi.
Bu konuda kamu kurumlarının desteğine ihtiyaçları olduğunu ifade eden Gülüm, belediye olanaklarıyla bunu yapmalarının mümkün olmadığını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!