Annesi Temel'ini kırar mı

Güncelleme Tarihi:

Annesi Temelini kırar mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2011 14:24

Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nde Donanma Komutanlığ’nda 26 engelli bugün bir günlük askerlik yaptı. Duygusal anların yaşandığı törende 21 yaşındaki engelli Temel Bostan’ın ısrarları üzerine annesi Fatma Temelbal da bahriyeli elbisesi giyerek oğluyla birlikte törene katıldı.

Tören Donanma Komutanlığı’nın Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı’nda düzenlendi. 26 engellinin yemin edip bir günlük askerlik yaptığı törene Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Gündüz Alp Demirus, subay ve astsubaylar, Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Emine Cebeci ile engelli gençlerin yakınları katıldı.

Tuğamiral Gündüz Alp Demirus törende yaptığı konuşmada Anayasa'nın 72’nci maddesi uyarınca vatan hizmetinin her Türkün hakkı ve ödevi olduğunu hatırlatarak, engellilerin de bu hakka sahip olduklarını belirtti. Tümamiral Demirus’un konuşmasının ardından 26 engelli askerlik yemini etti.

Bu arada 21 yaşındaki engelli Temel Bostan, annesi Fatma Temelbal’ın da kendisi gibi asker elbisesi giymesinde ısrar etti. Komutanlar da bunu kabul edince, anne oğul bir günlüğüne de olsa Donanma Komkutanlığı’nda bahriyeli kıyafeti giyerek sembolik askerlik yapmış oldu.

Anne Fatma Temelbal, "Oğlumun normal askerlik yapmasını çok isterdim. Bir günlüğüne de olsa askerlik yapması bana çok büyük gurur verdi. Benim de giymemi istedi. Hüzün ve sevinci birarada yaşıyorum" diyerek duygularını anlattı.

Gün boyu Donanma Komutanlığı’nda kalan engelliler asker yemekhanesinde yemek yedi, burada ağırlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!