Annemin yanına gitmek istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Annemin yanına gitmek istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2002 02:03

İngiltere veliahtı Prens Charles'ın küçük oğlu Prens Harry, benzerlerine ancak romanlarda rastlanan bir dramın kahramanı. Küçük Prens, 17'nci doğum gününde aldığı uyuşturucuların etkisiyle arkadaşlarına içini dökmüş ve intihar etmeyi ciddi ciddi düşündüğünü, ‘‘Annemin yanına gitmek istiyorum’’ demişti.

Hatta hangi silahla kendini vuracağını açıklamıştı. İngilizler, kısacık ömründe yaşadığı büyük acı ve talihsizlikleri düşününce küçük Prens'e hak vermeden edemiyorlar.

EVLİLİĞİ KURTARMAK

Prens Charles ile Prenses Diana'nın ikinci çocuğu Prens Harry, dünyaya geldiği zaman annesiyle babasının evliliğinin üzerinde yeni yeni kara bulutlar toplanıyordu. Prenses Diana, biraz da kocasının sevgisini kazanmak ve de evliliğini kurtarmak uğruna ikinci kez anne olmuştu.

HAYLAZ ÖĞRENCİ

Harry, oyun çağında çok neşeli, afacan bir çocuktu. Ağabeyi William'ın ağır başlı, utangaç bir çocuk olarak tanınmasına karşın Harry, yaramazlıklarıyla dikkat çekiyordu. Harry, okula başladığı zaman da uslanmadı. Okul ona pek de cazip gelmemişti. Çok akıllı ve zeki bir çocuk olmasına rağmen, öğretmenleri onun haylazlığından yaka silkiyorlardı. Bir yıl sınıfta kalan Harry, annesine söz verdiği halde başarılı bir öğrenci olmak için çaba harcamadı.

BABASI HEWİTT Mİ

Prenses Diana'nın yakışıklı binici Binbaşı Hewitt ile aşk yaşadığı söylentilerinin yaygınlaşması, Harry'yi sanıldığından daha fazla üzmüştü. O günlerde bir dedikodu dergisinde Harry ile binbaşının fotoğrafları, yan yana yayınlandı ve korkunç bir iddia ortaya atıldı. Harry'nin babası, Hewitt miydi? Bu iğrenç dedikodunun örtbas edilmesi için Buckingham Sarayı'ndan tekzip üzerine tekzip gönderildi. Bir süre sonra da olay unutuldu. Ama bu dedikodular, Harry'yi yaralamıştı.

ANNENİN ÖLÜMÜ

Prenses Diana'nın eşinden boşanmasından sonra Prens Charles çocuklarının tüm sorumluluğunu üstlenmişti. Haylaz Harry'nin dünyanın en zor okullarından biri olan Eton'a öğrenci olması için gerekeni yapacaktı. Prenses Diana'nın feci ölümü, Eton'a gönderilme kararı Prens Harry'yi çaresizlik içinde bırakmıştı.

UYUŞTURUCU PARTİSİ

Prens Charles'ın sevgilisi Camilla Parker Bowles'un oğlu Tom Parker, küçük Harry'ye yakınlık gösterdi. Uyuşturucu bağımlısı delikanlı, arkadaş toplantılarına, uyuşturucu partilerine Prens Harry'yi de götürüyordu. Baba Prens Charles, önceleri Tom Parker'ın bu davranışını onaylamıştı. Fakat çılgın partiler ile ilgili gerçekleri öğrenince Harry'nin Tom Parker ile arkadaşlık yapması yasaklandı.

GİZLİ BULUŞMALAR

Prens Harry, ağabeyi Prens William'a gösterilen özel ilgiden rahatsızdı. Ayrıca annesinin ölümüne babasının ailesinin neden olduğuna iyiden iyiye inanmaya başlamıştı. Bir de Eton Koleji'ndeki sıkıntılı öğrencilik dönemi eklenince, Tom Parker ile gizli gizli buluşup uyuşturucu kullanarak rahatlamayı denedi. Sonucunu tüm dünya biliyor. Prens Harry, yaşadığı olayların, duygularını açıklayacak birini bulamamanın bedelini ağır ödüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!