Annemi ve abimi babam parçaladı

Güncelleme Tarihi:

Annemi ve abimi babam parçaladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Üç ay önce 37 yaşındaki eşi Fatma Aydın ile 12 yaşındaki oğlu Hüseyin Aydın'ı öldüren 39 Turan Aydın ilk kez hakim karşısına çıktı. Olayın tek görgü tanığı 10 yaşındaki Hacer Aydın, babasının önce annesini, sonra da ağabeyini baltayla parçaladığını söyledi.

Trabzon'un Tonya İlçesi Karasu Köyü'nde, 3 ay önce 37 yaşındaki eşi Fatma Aydın ile 12 yaşındaki oğlu Hüseyin Aydın'ı baltayla öldüren 39 yaşındaki Turan Aydın, dün ilk kez hakim karşısına çıkarıldı. Cinayetleri işlerken motorlu testere kullandığı öne sürülen Turan Aydın, eşini oğlunun öldürdüğünü, kendisinin de oğlunu öldürdüğünü söyledi. Olayın tek görgü tanığı 10 yaşındaki Hacer Aydın ise ‘‘Annem kanlar içinde yatıyordu. Babamın elindeki baltadan kan damlıyordu’’ dedi. Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davada ifade verirken sürekli gözyaşı döken Turan Aydın, oğlu Hüseyin ile zaman zaman tartıştıklarını belirtti. Kaynanası ve eşinin, oğlunu kendisine karşı kışkırttıklarını öne süren Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘Eşim oğluma, 'Babanı öldür. Yaşın küçük olduğu için cezan az olur' demiş. Olay günü Hüseyin, yatakta benim olduğumu sanıp baltayla vurup karımı öldürmüş. Beni de öldürecekti. Ama baltayı elinden alıp onu öldürdüm. Kızım Hacer'i de öldürecektim. Ona 'Seni silahla mı yoksa baltayla mı öldüreyim' diye sordum. O da, 'Baba beni öldüreceksen silahla öldür' diye cevap verdi. Bu arada aklım başıma geldi, onu öldürmedim ve para verip Eynesil'e gitmesini söyledim. Olay bundan ibarettir. Oğlum karımı öldürdü, bende oğlumu öldürdüm. Fakat cinayeti baltayla işledim, motorlu testere kullanmadım.’’

Davada tanık olarak dinlenen Hacer Aydın ise olay sabahı ağabeyi Hüseyin ile birlikte gürültü üzerine uyandıklarını bildirdi, şöyle dedi:

‘‘Annemle babamın yattığı odanın kapısına gidip, aralıktan baktık. Annem kanlar içinde yerde yatıyordu. Babamın elindeki baltadan kan damlıyordu. Bu arada babam bizi gördü. Ağabeyimle birlikte odamıza kaçıp kapıyı kapattık. Babam odanın kapısını zorladı ve silahıyla bir el ateş etti. Kurşun ağabeyimin eline isabet etti. Babam içeri girip, baltanın sapıyla önce ağabeyimin çenesine vurdu. Baltayı tutup, vurmasını engellemek istedim. Bana 'Seni de öldürürüm' deyince korktum ve odadan kaçtım. Ağabeyim de benimle birlikte salona geldi. Bu arada babam silahla ateş edince ağabeyim yere düştü. Babam, yerdeki kardeşime baltayla defalarca vurdu. Sonra da bana dönüp, 'Seni nasıl öldüreyim ?' diye sordu. Silahla öldürmesini istedim. Ama babam beni öldürmekten vazgeçti. Bana, polise 'Ağabeyin anneni, ben de onu öldürdüm' diye ifade vermem için yemin ettirdi. Daha sonra bana para verip, Eynesil'e gitmemi istedi.’’

Hacer Aydın ayrıca, olayda kullanıldığı öne sürülen motorlu testerenin üzerine sürülen kanın, ölen Hüseyin Aydın'ın ağzının kanadığı sırada sıçradığını söyledi. Mahkeme heyeti, sanık Turan Aydın'ın akli dengesinin belirlenmesi ve olay yerinde keşif yapılması için davayı ileri tarihe bıraktı.

Baltasından kan damlıyordu

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi dün 10 yaşında bir çocuğun dramına sahne oldu. Olayın tek görgü tanığıydı. Annesinin ve ağabeyinin paramparça vucutlarını unutamıyordu. Üstelik katil, babası Turan Aydın'dı (Küçük fotoğraf). ‘‘Babamın elindeki baltadan kan damlıyordu’’ derken, olayın şokunu hala üzerinden atamamış gibiydi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!